Σε Ημερίδα που αφορά τις εξελίξεις στη διαχείριση των αστικών λυμάτων, θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

0
22

Στις εργασίες της Ημερίδας με θέμα «Προκλήσεις που προκύπτουν στη διαχείριση των αστικών λυμάτων από την επικείμενη αναθεώρηση της Οδηγίας 91/271» θα συμμετάσχει, με την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης , η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα , την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023. στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου “Water Innovation and Circularity”.

Την Ημερίδα συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ )και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).
Οι εισηγήσεις και ο διάλογος που θα αναπτυχθεί μεταξύ των συμμετεχόντων στην Ημερίδα, θα επικεντρωθούν στην πρόταση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Οκτώβριο του 2022, για την αναθεώρηση της Οδηγίας 91/271 που αφορά την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, η οποία στοχεύει :

• Στη μείωση της ρύπανσης, της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.
• Στη βελτίωση της ποιότητας των επεξεργασμένων αστικών λυμάτων.
• Στη βελτίωση της πρόσβασης στην υγιεινή ειδικά για τους πιο ευάλωτους και περιθωριοποιημένους πολίτες.
• Στη μετακύλιση του κόστους επεξεργασίας των μικρορρύπων στη βιομηχανία.
• Στην απαίτηση για παρακολούθηση των παθογόνων και μικρορύπων στα λύματα.
• Στην προώθηση ενός πιο βιώσιμου και κυκλικού τρόπου διαχείρισης των αστικών λυμάτων, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Στην Ημερίδα θα εξεταστούν οι αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης στους φορείς διαχείρισης των λυμάτων τόσο όσον αφορά τα απαιτούμενα έργα υποδομής που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όσο και την καθημερινή λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.
Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της Πέμπτης 8/6 και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εθελοντισμού κ. Μπιρλιράκη Πέπη.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter