Σε ετοιμότητα Υπουργείο Υποδομών, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και ΟΑΚ

0
40

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αναπτυξιακού έργου του αρδευτικού στο Οροπέδιο Λασιθίου εξετάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που είχαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης και ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών Αντώνης Κοτσώνης.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, η διευθύντρια εγγειοβελτιωτικών έργων του Υπουργείου Γεωργία Καστραντά, ο διευθυντής στην διεύθυνση υδάτων του ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης, Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη. Ειδικότερα στη σύσκεψη συζητήθηκε λεπτομερώς η υλοποίηση του αναπτυξιακού έργου των αρδευτικών δικτύων της λιμνοδεξαμενής του Αγ. Γεωργίου, για το οποίο όπως είναι γνωστό πρόσφατα η Κυβέρνηση ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 13 εκ. ευρώ συν 1,5 εκ. ευρώ για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών βάσει του χρονοδιαγράμματος, υπάρχει ετοιμότητα από τις υπηρεσίες προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο εντός του 2018.

Τα στελέχη του Υπουργείου είχαν παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφθούν επί τόπου την περιοχή όπου πρόκειται να γίνει το σημαντικό έργο.