Σε “εκρηκτικό” κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου-Έντονη αντιπαράθεση Βάμβουκα-Σκουλάκη

0
451

Σε πολύ υψηλούς τόνους συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων, το οποίο συνεδρίασε με την παρουσία του πρώην Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη μετά από αρκετό καιρό.

Τα εγκαίνια του Πολυχώρου στο Παλιό Τελωνείο που πήρε το όνομα του μεγάλου Χανιώτη μουσικοσυνθέτη κ. Μίκη Θεοδωράκη , ήταν το θέμα που “άναψε” τα αίματα και πυροδότησε μία σκληρή κόντρα, ανάμεσα στον κ. Σκουλάκη και το Δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα.

Ο Μανώλης Σκουλάκης σε πολύ υψηλούς τόνους επιτέθηκε το Δήμαρχο Χανίων, με αφορμή τις αναφορές του τελευταίου, στο ρόλο των προηγούμενων Δημάρχων στην υπόθεση του Παλιού Τελωνείου.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ‘Αρης Παπαδογιάννης ο οποίος κατηγόρησε για μικροψυχία το Δήμαρχο Χανίων, για το ίδιο θέμα.

Από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας σημείωσε ότι αντίθετα από αυτά που τον κατηγορούν ο ίδιος και στην στην ομιλία του στην εκδήλωση των εγκαινίων, αλλά και σήμερα, αναγνώρισε όπως είπε, τις προσπάθειες των προηγούμενων Δημάρχων στην υπόθεση της παραχώρησης και της κατασκευής του έργου του Παλιού Τελωνείου, το οποίο η δική του Δημοτική Αρχή, ολοκλήρωσε με επιτυχία παρά τα προβλήματα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Αντιπαράθεση όμως προκάλεσε και η τοποθέτηση του κ. Σκουλάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι κινδύνευε άμεσα με απένταξη το έργο κατασκευής του Κόμβου Μουρνιών και της σύνδεσης του με την οδό Α. Γογονή, όμως μετά δική του πρωτοβουλία, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση με τους  κληρονόμους της περιουσίας Βροντάκη, οι οποίοι τελικά πείστηκαν  να παραχωρήσουν την απαραίτητη έκταση για να συνεχιστεί το έργο, χωρίς να έχουν ακόμη λάβει τα χρήματα της απαλλοτρίωσης.

Ο κ. Βάμβουκας αναγνώρισε ότι όντως υπήρξε μία θετική παρέμβαση από τον κ. Σκουλάκη για να επιταχυνθεί το έργο κατά μερικούς μήνες, επεσήμανε ωστόσο ότι το έργο ουδέποτε κινδύνευσε με απένταξη.

Σε υψηλούς τόνους όμως ήταν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των συνδυασμών για το θέμα της παραχώρησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου και των ανταλλαγμάτων τα οποία συζητά να δώσει ο κ. Βάμβουκας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο σύνολο της η αντιπολίτευση διαφωνεί με το θέμα της παραχώρησης ανταλλαγμάτων, επισημαίνοντας ότι παραχώρηση με ανταλλάγματα δεν γίνεται.

Αυτό υποστήριξε στην τοποθέτηση της και η εκπροσωπος της Επιτροπής Αγώνα για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στην τοπική κοινωνία. 

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους για μία σειρά ακόμη από θέματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις πέντε και μισή το απόγευμα, η διαδικασία βρισκόταν ακόμη στη διάρκεια των ερωτήσεων, χωρίς ακόμη να έχει ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. 

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter