Σε αναζήτηση μόνιμης κατοικίας τα αδέσποτα του νοσοκομείου Χανίων

0
34

Κάποιες ψυχές συνεχίζουν να περιπλανιόνται στους δρόμους και να βρίσκουν φυγή σε διάφορα μέρη της πόλης μας, μόνες και αβοήθητες. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα του Νοσοκομείου Χανίων δεν φαίνεται να λύνεται καθώς ο προαύλιος χώρος είναι για αυτά το προσωρινό τους σπίτι.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, Εισαγγελέας παρενέβη για το θέμα, έπειτα από επίθεση αδέσποτου σκύλου σε πολίτη. Μετά το περιστατικό. η απομάκρυνση των αδέσποτων χρήζει άμεση.

Εθελοντές εκπέμπουν SOS ώστε να βρεθεί για εκείνα η μόνιμη κατοικία τους!

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει στο 697 6347643

Το μήνυμα εθελόντριας:
“Υπάρχει μεγάλη ανάγκη τα σκυλιά αυτά, όλα φιλικά, εμβολιασμένα και στειρωμένα, να βρουν σπίτια φιλοξενίας ή ιδανικά να υιοθετηθούν από ανθρώπους που θέλουν να σώσουν ένα πλάσμα από το δρόμο και την κακουχία.
Τα σκυλάκια θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν καθότι έχει δοθεί Εισαγγελική παραγγελία προς το Δήμο Χανίων να τα μεταφέρει σε άλλη περιοχή- άγνωστο πού!!

Χωρίς πρόβλεψη για φαγητό και νερό, χωρίς την αίσθηση του οικείου περιβάλλοντος όπου διαβιούν καιρό – κάποια μάλιστα πετάχτηκαν εκεί κουτάβια- κι έχουν καθημερινά τροφή και κτηνιατρική φροντίδα, αποπαρασίτωση κ.τ.λ

Ο χώρος του νοσοκομείου νομικά απαγορεύει την ύπαρξη ζώων, όμως είναι προφανές ότι δε διάλεξαν αυτά τον χώρο… εγκατάλειψης τους!!!
Τώρα ο νόμος επιτάσσει την απομάκρυνσή τους, δηλαδή τα διώχνουν ξανά από εκεί που νιώθουν σπίτι τους και είχαν βρει θαλπωρή και φροντίδα, όσο γίνεται, αφού ζουν ως άστεγα ζώντας έξω το χειμώνα, χωρίς καταλύματα.

Η μεταφορά- μετακίνηση των ζώων από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, σε άλλες αφιλόξενες ορεινές,όπως έχει ακουστεί περιοχές π.χ Κεραμειά, συνεπάγεται τον γρήγορο ή αργό θάνατό τους κι όποιος πιστεύει ότι δεν είναι έτσι, απλά εθελοτυφλεί!!
Η καταδίκη της έλλειψης φαγητού και νερού, η έλλειψη στοιχειώδους προστασίας από κάποιους που νοιάζονται, η περιπλάνησή τους σε μέρη που ίσως είναι κατοικημένα κι άθελά τους θα γίνουν βάρος ξανά ή η εγκατάλειψή τους ξανά σε ακατοίκητα κι ερημικά μέρη όπου θα περιφέρονται ως άδικες κατάρες ψάχνοντας λίγο φαγητό και νερό, σίγουρα δεν είναι λύση βιώσιμη , ούτε δείγμα παιδείας και πολιτισμού!

Για άλλη μια φορά, ζητάμε τη βοήθεια των συμπολιτών μας εμείς οι ενεργά φιλόζωοι πολίτες που πάντα ” βγάζουμε το φίδι απ’την τρύπα” ,που πάντα αγωνιούμε γι’ αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα όταν οι ιθύνοντες εφησυχάζουν και κοιμούνται τον ύπνο του … δικαίου που μόνο δίκαιος δεν είναι!!

Ας σταθούμε αρωγοί του δύσκολου αυτού εγχειρήματος,της διάσωσης των ζώων αυτών! Πριν 2 χρόνια ξανά πάλι τα σκυλιά που ήταν εκεί βρήκαν σπίτια γεμάτα αγάπη, τόσο εδώ στην πόλη μας όσο και στο εξωτερικό,σε συνεργασία ντόπιων φιλοζωικών και συγκεκριμένα της
” Προστασίας των ζώων” με ξένους Φιλοζωικούς Συλλόγους.

Τώρα ξανά καλούμαστε να τα βοηθήσουμε όλοι μαζί! Κοινοποιήστε, προωθήσετε, βοηθήστε να σωθεί μια ζωή!!!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κατερίνα στο τηλέφωνο : 697 6347643″