Σχόλιο του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο

0
21

Το πραγματικό «όραμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Κρήτη, το οποίο «μοιράζεται» με τον περιφερειάρχη και άλλους τοπικούς άρχοντες, όπως και τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι να αποτελέσει μια όαση για τους κάθε λογής μεγαλοεπενδυτές και το τουριστικό κεφάλαιο που θα κάνουν μπίζνες πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και συνολικά του λαού της Κρήτης.

Τον λογαριασμό της «ανάπτυξής τους» ήδη τον πληρώνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι του νησιού στον τουρισμό και στους άλλους κλάδους, που δουλεύουν ήλιο με ήλιο, χωρίς ρεπό, χάρη στο αντεργατικό οπλοστάσιο που έφτιαξαν μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι υγειονομικοί που εργάζονται σε ανήκουστες συνθήκες εντατικοποίησης στα όρια της εξάντλησης, στα υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία. Οι χιλιάδες αγρότες που συνθλίβονται κάτω από το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής και την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ. Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ που στενάζουν κάτω από την βαριά φορολογία.

Ακρίβεια, πληθωρισμό, ενεργειακή φτώχεια, βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους. Αυτά έφερε η ανάπτυξή τους.
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ, επιβάλλοντας την ανάπτυξη που θα καλύπτει τις δικές του ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter