Σχολική διαρροή και άλλα ζητήματα στη συνάντηση Βουλγαράκη,με εκπροσώπους εκπαίδευσης από τη Λευκωσία

0
89

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, η οποία βρίσκεται στα Χανιά, στο πλαίσιο Αδελφοποίησης της με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης. Η Κυπριακή Αντιπροσωπεία η οποία αποτελείτο από τον Πρόεδρο, κ. Κουλέρμο Πέτρο, τον Αντιπρόεδρο, κ. Κόκκινο Σταύρο, την Ταμία, κα Μαρία Σταύρου, και τα Μέλη της, κα Ειρήνη Γεωργίου, κα Έλενα Οδυσσέος, κ. Μαλαματένιο Χρήστο και κα Ασπρίδου Αρέστεια, συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων, κα Σοφία Μαλανδράκη και από τον Αντιπρόεδρο, κ. Γρηγόρη Γκουλούση, καθώς και τον κ. Αντώνη Θυμάκη.

Η συζήτηση περιστράφηκε, όπως ήταν φυσικό, γύρω από εκπαιδευτικά θέματα και ειδικότερα γύρω από τα προβλήματα που αναφύονται σε σχέση με το σχολικό περιβάλλον, όπως είναι το πρόβλημα των σχολικών διαρροών και η αντιμετώπιση των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Σχολεία της Κύπρου διαθέτουν εκπαιδευτικό ψυχολόγο ο οποίος, μαζί με το Διευθυντή του Σχολείου και τους Συλλόγους Γονέων, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ένταξης των μαθητών.

img_0085

Τέλος, τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και ο κ. Σημανδηράκης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα προγράμματα αδελφοποίησης μεταξύ των σχολείων των δύο νησιών, προγράμματα από τα οποία προκύπτουν σημαντικά οφέλη και για τα δύο μέρη, όσον αφορά στο εκπαιδευτικό, στο πολιτιστικό και στο κοινωνικό επίπεδο. Επίσης έγινε ανταλλαγή δώρων