Ρέθυμνο: Σκληρή μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα

Ρέθυμνο: Σκληρή μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την περιοχή του Αμαρίου στο Ρέθυμνο, το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8).

Δεν υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ισχυρές, με έκτακτη συνδρομή από την Αθήνα, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων και θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να σβήσουν τελείως τη φωτιά.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των ΟΤΑ για να συνδράμουν, όπου χρειάζεται.

Σε πολλές περιοχές παραμένουν εθελοντές και κάτοικοι, στην προσπάθεια τους να προστατεύουν τις περιουσίες τους και να παραμείνουν ασφαλείς.

Στο χωριό Αγία Παρασκευή Αμαρίου στο Ρέθυμνο, που εκκενώθηκε το μεσημέρι όταν οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια, κατέφθασε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος, Νικόλαο Ρουμελιώτη.

Τον Γ.Γ. υποδέχτηκαν στην πλατεία του χωριού ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός και πολιτικοί και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης των Δήμων της περιοχής καθώς και των σωμάτων ασφαλείας.

Ο κ. Παπαγεωργιου περιηγήθηκε σε όλα τα ενεργά μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και δέχτηκε το αίτημα να μπει από αύριο ο Δήμος Αμαριου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Στις 19:30 εστάλη νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Αποδούλου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Παραμένουν και επιχειρούν περίπου 200 συνολικά πυροσβέστες και πεζοπόροι, 50 πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες υδροφόρες δήμων και πολιτών.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)