Ράφια στα δημοτικά για τα κράνη των μαθητών. Τι πρότειναν οι ΣΥΝΠΟΛΙΣ

0
48

Τους τρόπους που θα ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές στη χρήση κράνους βρήκαν τα μέλη της ομάδας ΣΥΝΠΟΛΙΣ, στο Ρέθυμνο. Έτσι, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη στον οποίο πρότειναν την χρηματοδότηση εγκατάστασης ραφιών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα οποία οι μαθητές θα τοποθετούν κράνη, «υποχρεώνοντας» τους γονείς τους να τα φοράνε τα ίδια και εκείνοι όταν μεταφέρονται με δίκυκλα. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τα μέλη του ΣΥΝΠΟΛΙΣ για την πρωτοβουλία. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Ρεθύμνου:

Συνεργασία με τον Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ του σωματείου Ενεργών Πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο Εντεταλμένος σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γεωργαλής.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΝΠΟΛΙΣ, κατέθεσαν στο Δήμο μια ενδιαφέρουσα πρόταση η οποία αφορά την ευαισθητοποίηση μαθητών της Α’θμιας Εκπαίδευσης στη χρήση κράνους κατά τις μετακινήσεις τους.

Όπως επισημάνθηκε, είναι αναγκαία η καλλιέργεια μιας ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στις μικρές ηλικίες ώστε οι αυριανοί ενήλικες οδηγοί να έχουν επίγνωση του κινδύνου οδήγησης δικύκλων χωρίς κράνος.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε με το περιεχόμενο της πρότασης, και εξήρε την πρωτοβουλία του Σωματείου και τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Συμφωνήθηκε λοιπόν η μεν Σχολική Επιτροπή Παιδείας, να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση σε σχολεία της Α’θμιας εκπαίδευσης ειδικών ραφιών για την τοποθέτηση κράνους που θα μάθουν να χρησιμοποιούν και θα διεκδικήσουν από τους γονείς τους όσα παιδιά μεταφέρονται στο σχολείο με δίτροχα οχήματα ή το ποδήλατο τους γονείς τους ενώ παράλληλα το ΣΥΝΠΟΛΙΣ σε συνεργασία με την Τροχαία Ρεθύμνου, τη Διεύθυνση Α’θμιας Εκπ/σης και τη στήριξη του Τμήματος Παιδείας του Δ.Ρ θα οργανώσουν και θα υλοποιήσουν ενημερωτικές δράσεις σε Δημοτικά Σχολεία του Ρεθύμνου για τη σημασία της χρήσης του κράνους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.