«Σίγησε» η Ράσι Τέιλορ, η «φωνή» της Μίνι Μάους

0
64

Η Ράσι Τέιλορ, η ηθοποιός που δάνειζε τη φωνή της στη διάσημη Μίνι Μάους της Disney για περισσότερα από 30 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 75 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών η Ράσι Τέιλορ, η ηθοποιός που δάνειζε τη φωνή της στη διάσημη Μίνι Μάους της Disney για περισσότερα από 30 χρόνια. Από το 1986, η Ράσι Τέιλορ είχε συμμετάσχει επίσης σε πολλές ακόμη σειρές κινουμένων σχεδίων και ταινίες, ενώ είχε κάνει πολλά voice-over για θεματικά πάρκα της Disney, δίπλα στο πλευρό του Μίκυ Μάους. Επιπλέον είχε υποδυθεί χαρακτήρες στην σειρά «The Simpsons» αλλά και στους «Flinstones», όπου έπαιξε την Πεμπλς.

Η Ράσι Τέιλορ γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης στις 4 Απριλίου 1944 και επιλέχθηκε ανάμεσα από 200 υποψήφιες για να παίξει την Μίνι, στην οντισιόν που είχε γίνει το 1986. Όταν είχε επισκεφθεί μικρή την Disneyland, είχε πει πως γνώρισε τότε τον Γουόλτ Ντίσνεϊ – την πρώτη φωνή των Μίνι και Μίκυ.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#RussiTaylor, the voice of Disney’s #MinnieMouse for more than 30 years, has died aged 75. · The actress died in Glendale, California on Friday, according to the Walt Disney Company. · «Minnie Mouse lost her voice with the passing of Russi Taylor,» Disney’s chairman and chief executive, Bob Iger, said in a statement. «For more than 30 years, Minnie and Russi worked together to entertain millions around the world – a partnership that made Minnie a global icon and Russi a Disney Legend beloved by fans everywhere.»

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Filmthusiast News (@filmthusiastnews) στις

«Στη συζήτηση που είχαμε κάποια στιγμή με ρώτησε τι θα ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω και του είπα: «Θέλω να δουλέψω για σένα!». Τότε αυτός μου είπε: «Σύμφωνοι». Τώρα πια αυτό κάνω», είχε πει. Υπήρξε παντρεμένη με τον Γουέιν Ολγουάιν, ο οποίος από το 1977 ήταν η φωνή του Μίκι Μάους. Οι δυο τους γνωρίστηκαν τη δεκαετία του 1980, παντρεύτηκαν το 1991 και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του ηθοποιού το 2009.

Ωστόσο είχαν κρατήσει τον γάμου τους μυστικό. «Δεν θέλαμε να είναι ο γάμος του Μίκι με τη Μίνι. Ήταν αυτός του Γουέιν με τη Ράσι. Περάσαμε πολύ καλά. Γελάσαμε πολύ. Τραγουδούσαμε όλη την ώρα. Πάντα υπήρχε μουσική στο σπίτι», είχε πει η ίδια στους Los Angeles Times το 2014.

πηγή: ethnos