“Λαβωμένος” και ο Δήμος Χανίων από τη θεομηνία-Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του (φώτο)

0
196

Σοβαρά προβλήματα και στο Δήμο Χανίων προκάλεσε η θεομηνία, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. 

Η ισχυρή βροχόπτωση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αποδείχτηκε ιδιαίτερα καταστροφική σε πολλές περιοχές των Χανίων. 

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στα Λειβάδεια και στην περιοχή της Κάτω Σούδας. 

Η Κάτω Σούδα μετατράπηκε κυριολεκτικά σε λίμνη με τους κατοίκους να περνούν μία εφιαλτική νύχτα καθώς τα νερά εισέβαλαν ορμητικά σε σπίτια και επιχειρήσεις. 

Στο λιμάνι η θάλασσα λόγω της λάσπης που “κατέβασαν” οι ισχυρές βροχοπτώσεις βάφτηκε… κόκκινη.

Στο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.

Προβλήματα στο Ακρωτήρι στο Θέρισσο, αλλά και στο ενετικό λιμάνι το οποίο για μία ακόμη φορά δεν έμεινε αλώβητο από την καταστροφική θεομηνία.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Χανίων

“Επί ποδός” τα συνεργεία του Δήμου Χανίων για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων – Έκκληση προς τους πολίτες για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων – Αυτοψία Δημάρχου Χανίων σε πληγείσες περιοχές

Σε δεκάδες σημεία του Δήμου Χανίων επιχειρούν από χθες, Τετάρτη 13/2/2019, οπότε και ξεκίνησε η εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, συνεργεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, λόγω των μεγάλων ζημιών, που προκλήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε πολλές από τις περιοχές, που επλήγησαν, συντονίζοντας τις επιχειρήσεις των τεχνικών συνεργείων. Σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας απευθύνει έκκληση προς όλους τους συνδημότες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, έως την εκτόνωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς ακόμη και στα σημεία, που έχουν επέμβει μηχανήματα, ενδέχεται να προκύψουν νέες καταπτώσεις και κατολισθήσεις, λόγω της σαθρότητας των εδαφών. “Ευχαριστώ τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για την άμεση ανταπόκρισή τους, όπου χρειάζεται, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκτιμηθεί από τα συνεργεία το ύψος των ζημιών, ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων”, καταλήγει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων.

Τα σημεία, στα οποία εντοπίζονται τα κυριότερα προβλήματα, αφορούν: στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στο ύψος του Θερίσου, όπου έχει σημειωθεί μεγάλη κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα. Επίσης, προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή της Σούδας, στην Παλαιά Εθνική Οδό Χανίων – Πλατανιά, μετά από το λιμανάκι της Αγίας Κυριακής, όπου έχει κλείσει ο δρόμος και επεμβαίνει συνεργείο, στο Σταλό, στην οδό Μαλινδρέτου, στο Βαντέ (στο δρόμο προς Παναγιά), στο Βαρύπετρο, στα Περβόλια, στα Τσικαλαριά, κ.α. Διευκρινίζεται ότι μεγάλο μέρος των ζημιών προκλήθηκε από τις κατολισθήσεις και τις καταπτώσεις βράχων, καθώς και από τις πτώσεις δέντρων, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη 13/2/2019 έχει τεθεί σε 24ωρη λειτουργία το νυχτερινό καταφύγιο αστέγων του Δήμου Χανίων. Η λειτουργία του μάλιστα έχει παραταθεί έως και το Σάββατο 16/2/2019. Παράλληλα, το ΚΑΠΗ Παλιάς Πόλης (Δασκαλογιάννη 62) παραμένει ανοικτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας με Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σταθμού Δήμου Χανίων: 28213 41799, 2821341681.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter