Πυρηνική δοκιμή για τις ΗΠΑ μετά από 30 χρόνια

0
26

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η κυβέρνηση Τραμπ συζήτησε το ενδεχόμενο πυρηνικής δοκιμής, ως απάντηση στις απειλές Ρωσίας και Κίνας.

Το ενδεχόμενο να διεξαγάγει την πρώτη (μετά το 1992) αμερικανική πυρηνική δοκιμή συζήτησε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Τραμπ , όπως έκανε γνωστό η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο και δύο πρώην αξιωματούχους.

Το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια σε μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων που αντιπροσωπεύουν τις κορυφαίες υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας, μετά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν χαμηλής έντασης πυρηνικές δοκιμές, ανέφερε η Washington Post. Η συνάντηση ωστόσο δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία για τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής.

Τελικά αποφασίσθηκε να ληφθούν άλλα μέτρα σε απάντηση στις απειλές που δημιουργούνται από τη Ρωσία και την Κίνα και να αποφευχθεί μια επανάληψη των δοκιμών, προστίθεται στην είδηση της εφημερίδας. Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ