“Ψηλαφίζοντας τις λέξεις…με τραγούδια πού αγάπησα”

0
86

Με την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο, η μουσικοθεατρική παράσταση της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση με τίτλο «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις … με τραγούδια που αγάπησα». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Άννα Μπιθικώτση, που ξεχωρίζει για το ταλέντο και την προσωπική της γραφή, συνυπάρχει επί σκηνής μέσα από τις λυρικές αφηγήσεις της, που βασίζονται στη θεματολογία του νέου της βιβλίου «ψηλαφίζοντας τις λέξεις», με δύο σπουδαίους ερμηνευτές και μουσικούς, όπου όλοι μαζί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους συνδέοντας λέξεις, ήχους και συναισθήματα, μέσα από τραγούδια που ερμήνευσε η φωνή της Ρωμιοσύνης και πατέρας της συγγραφέως, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, καθώς και άλλοι μεγάλοι Έλληνες ερμηνευτές. Στους δρόμους της κοινής αισθητικής και του ονείρου, θα προβάλλονται βίντεο άρρηκτα συνδεδεμένα με το όλο έργο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

• Δραματοποιημένη αφήγηση – καλλιτεχνική επιμέλεια – σενάριο: Άννα Μπιθικώτση.
• Τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου θα αποδοθούν από τον Ρεθυμνιώτη ερμηνευτή, καθηγητή Βυζαντινής μουσικής, θεολόγο και πρωτοψάλτη: Σωτήρη Δογάνη.
• Συνοδεύει στο πιάνο και ερμηνεύει η soprano: Κατερίνα Μεγάλου.
• Επιμέλεια Βίντεο: Κώστας Νικολόπουλος (σκηνοθέτης-συνθέτης).
• Συντονίζει – παρουσιάζει: Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ…»

Η Άννα Μπιθικώτση, βιώνοντας τον ρεαλισμό και τις σκληρές πτυχές της ζωής, θέλησε μέσα από το νέο βιβλίο της να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας που το έχουμε απόλυτη ανάγκη στις μέρες μας για να πάρει ο αναγνώστης μια αναπνοή και να κάνει ένα ταξίδι στην ψυχή του. Ψηλαφίζοντας τις λέξεις της ψυχή της, θα ανακαλύψει πράγματα που τα’ χει μέσα του, ώστε να αγγίξει την ελπίδα στον σκληρό και μαζί όμορφο κόσμο μας.

Με τον ευαίσθητο και συνάμα τραχύ τρόπο γραφής της, θέλησε η Άννα Μπιθικώτση κατά κάποιο τρόπο να ξορκίσει τον ανθρώπινο πόνο βγάζοντάς τον από τις σπηλιές που πάει και κρύβεται και μετατρέπεται σε απόγνωση.
Μέσα από τη συγγραφή της μαγνητίζεται και ταλανίζεται από τα αισθήματα των ανθρώπων, από τα μυστικά και τα ψέματα που κρύβονται στ’ αφώτιστα μονοπάτια της ψυχής και από τις χαρακιές που δεν πρέπει να τις φοβόμαστε.

Μέσα από τη πρωτότυπη μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση, ο λόγος θα συναντήσει το λυρισμό και το τραγούδι το συναίσθημα, οι δραματοποιημένες αφηγήσεις της ίδιας θα ζωντανεύσουν επί σκηνής το περιεχόμενο και το πνεύμα του βιβλίου της, ενώ περίτεχνα και ευρηματικά, σε ένα παζλ συναισθημάτων, οπτικοποιημένες περιπλανήσεις και τραγούδια της μελοποιημένης ποίησης που ερμήνευσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, αλλά και συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, θα αποδώσουν οι εξαίρετοι συνεργάτες της, Σωτήρης Δογάνης και Κατερίνα Μεγάλου.

Το βιβλίο στηρίζει με τις πωλήσεις του τους σκοπούς και τις δράσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ, χαίρει της αιγίδας του Ομίλου UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας και είναι αφιερωμένο στον ακριβό πατέρα της συγγραφέως Γρηγόρη Μπιθικώτση και στον πνευματικό της πατέρα Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου θα αναγνωστεί στην εκδήλωση επιστολή που της έχει αποστείλει.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ», που εξέδωσε το βιβλίο της Άννας Μπιθικώτση, προωθεί την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή και εν γένει στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού, την αποτελούν δε άτομα με ολική απώλεια όρασης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter