To Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στην συνεδρίαση του στις 27-3-2017 συζήτησε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους εργαζόμενους – συμβασιούχους στην καθαριότητα.
Το ΔΣ αποφάσισε
●Στηρίζει το έργο και τον ρόλο των εργαζομένων στο τομέα της καθαριότητας, το οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό και πρώτης γραμμής για τον Δήμο, τους Δημότες και την πόλη.
●Δηλώνει ότι όλοι οι συμβασιούχοι θα εξαντλήσουν το σύνολο της σύμβασης τους , εξασφαλίζοντας τόσο την εργασία τους όσο και τις αποδοχές τους
●Θεωρεί ότι το πρόβλημα στελέχωσης των δήμων δεν λύνεται με συμβάσεις και πρέπει οι υπαρκτές πάγιες και διαρκείς ανάγκες να καλύπτονται από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με νόμιμες και αξιοκρατικές διαδικασίες.
●Ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων.