Πρόβλημα με την καθαριότητα στην πόλη-Σωροί τα σκουπίδια στο κέντρο και στο παλιό λιμάνι-φωτο

0
200

Πρόβλημα με τα σκουπίδια αντιμετωπίζει η πόλη των Χανίων εξαιτίας της Πανελλαδικής Κινητοποίησης των εργαζομένων Καθαριότητας.

Ήδη τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται στην πόλη, με περισσότερο εμφανές το πρόβλημα στο κέντρο και στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, όπου οι σακούλες των απορριμμάτων, σχηματίζουν μεγάλους σωρούς. 

Σε πολλές περιοχές της πόλης των Χανίων, το πρόβλημα με τα συσσωρευμένα σκουπίδια πλέον είναι έντονο. Κάδοι γεμάτοι από σακούλες σκουπιδιών αποτελούν πλέον ένα πρόσθετο θέαμα για του τουρίστες και τους επισκέπτες. 

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων του Νομού Χανίων προχώρησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας  σε αποκλεισμό του αμαξοστασίου του Δήμου Χανίων στο ΣΟΔΥ στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ).

Λόγω της Πανελλαδικής Κινητοποίησης των εργαζομένων Καθαριότητας των Δήμων,από το Δήμο Χανίων εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία παρακαλούνται οι δημότες και οι επιχειρηματίες να περιορίσουν την ρίψη των απορριμμάτων από χθες Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Ο αποκλεισμός των αμαξοστασίων θα κρατήσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει  προκηρύξει 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.