«Πρόβα 4ώρου» για τη… ζωή μετά στα Χανιά (φωτό)

0
488

Υπό τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού, άφθονο γέλιο αλλά και αναπάντητα… υπαρξιακά διλήμματα, ολοκληρώθηκε χθες  με μεγάλη επιτυχία στο «Βενιζέλειο Ωδείο» η σειρά των παραστάσεων «Η ζωή μετά» του Αρκά, που τελεί υπό την αιγίδα του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την συντήρηση της βιβλιοθήκης του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου.

Πεθαμένος (σ.σ στον παράδεισο): «Άγγελε, πολύ χαίρομαι που θα ξανακατέβω στη γη! Ας είναι καλά οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία…»
‘Αγγελος: «Μην χαίρεσαι… Για μια παράσταση είναι μόνο! Άλλωστε τι νομίζεις πως θα συναντήσεις εκεί κάτω; Φτώχεια , Ανεργία, Απολύσεις, ΔΝΤ, Περικοπές Μισθών… Μετά από όλα αυτά μάλλον πρέπει να ευχαριστείς τον Παντοδύναμο που πέθανες νωρίς…».

Το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα «Πρόβα 4ώρου» ζωντάνεψε επί σκηνής τους ήρωες και τα κείμενα του Αρκά, σχολιάζοντας με το γνωστό ανατρεπτικό χιούμορ του δημοφιλούς κομίστα, την καθημερινότητα της ζωής και του θανάτου, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τον «άλλο κόσμο» με τις αγκυλώσεις και τη γραφειοκρατία του δικού μας.

 

Στο περιθώριο της παράστασης η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κισσάμου «Φιλολογικό» Γεωργακάκη Ελένη δήλωσε στο Kriti24.gr ότι «Ήταν η 8η παραγωγή των παιδιών της θεατρικής ομάδας του συλλόγου μας, «Πρόβα 4ώρου», που δραστηριοποιείται από το 2010, όλα τα έσοδα των παραστάσεων διατίθενται για την Δανειστική μας βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο Καστέλι, στην οδό Σκαλίδη 58 στο κέντρο της Παλιάς Πόλης» συμπληρώνοντας για την επιλογή της συγκεκριμένης παράστασης, στην δραματοποίηση της οποίας συμμετείχαν τρεις άνθρωποι.

«Τα παιδιά διαβάζουν πάντα θεατρικά έργα, τα συζητάνε, τα προτείνουν, έχουν παίξει δράματα, αστυνομικά κ.α, και φέτος ήρθε ο καιρός και της κωμωδίας. Είχε γίνει δραματοποίηση, από μία θεατρική ομάδα στην Πάτρα, την είχαμε υπόψην μας, πήραμε τον «κορμό» της, την είχε δραματοποιήσει ο Γιάννης Γεωργακάκης, η Ινώ Γεωργακάκη έκανε επιπλέον δραματοποίηση και πρόσθεσε στοιχεία και ο Θανάσης Τριανταφύλου. Αυτή η… συρραφή δηλαδή που έγινε είναι αποτέλεσμα δουλειάς τριών ανθρώπων αυτή η συρραφή που έγινε με κύρια βέβαια αυτή που είχε κάνει πρώτη φορά ο Γιάννης Γεωργακάκης» υποστήριξε στο Kriti24.gr η πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου.

 

Τη σκηνοθεσία έκανε της παράστασης έκανε ο Θανάσης Τριανταφύλλου και τους ρόλους υποδύθηκαν οι: Ίριδα Βεστάκη, Στάθης Παλιάμπελος, Χάρης Κοκολάκης, Κωστής Κυριτσάκης, Γιώργος Γεωργιλάκης, Ελένη Τσουρή,  Σπύρος Παππάς, Ινώ Γεωργακάκη, Αργυρώ Χαραλαμπάκη, Μαρία Κακαβελάκη, Χρυσηίδα Πευκιανάκη και η μικρή Εμμανουέλλα Φραγκιουδάκη.  Το μακιγιάζ επιμελήθηκε η Μαρία Μουντάκη, τα σκηνικά και η εικαστική επιμέλεια της αφίσας ήταν του Θοδωρή Παρασκάκη, ενώ την επιμέλεια των φώτων είχε ο Νίκος Μιχελιδάκης. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter