Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού: “Αφιλόξενο και επιθετικό το Δ.Σ. Χανίων”

0
102

Αφιλόξενο και επιθετικό χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της το Δ.Σ. Χανίων η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού.

Ειδικότερα: 

Αφιλόξενο και επιθετικό, παρουσιάστηκε χθες 30//11/2022 σχεδόν στην πλειοψηφία του το δημοτικό συμβούλιο Χανίων αλλά και τα στελέχη της ΔΕΥΑΧ , προς τους εκπροσώπους της πρωτοβουλίας κατοίκων Σταυρού, απλών καθημερνών πολτών , που απλά προσήλθαμε με ευγένεια και στωική υπομονή να ενημερώσουμε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου και να εκφράσουμε την αγωνία μας ΜΟΝΟ για την παράλογη χωροθέτηση του αντλιοστασίου λυμάτων Α44 — σχεδόν 150μ2 στην πιο όμορφη και ανέγγιχτη Χανιώτικη παραλία.

Μιλούσαμε επι 2+2 ΛΕΠΤΑ (…δυο ομιλητές.. ο χρόνος που μας δόθηκε…) προσπαθώντας να αφυπνίσουμε τα οικολογικά τους αντανακλαστικά για τις caretta – caretta την κοραλλιογενή άμμο, αλλά και την ιστορική τους μνήμη για την πατρίδα του Ζορμπά , το αρχαίο ενετικό λατομείο Ψαμολιθου, το απολιθωμένο δάσος με τα σπάνια ριζώματα κλπ, δυστυχώς αυτό που ενεργοποιήσαμε μετά από αγωνιώδη προσπάθεια ήταν μόνο ο γέλωτας και ο αστεισμος σχεδόν της ολομέλειας αφού ένα μέλος του Δ.Σ αναφωνήθηκε ως caretta – caretta.

Θέλουμε μέσα από αυτή την ανακοίνωση να εκφράσουμε ειλικρινά τις ευχαριστίες μας για την ‘’ολιγόλεπτη ευκαιρία’’ μου μας δόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων να χαιρετήσουμε το κοινωφελές έργο για την τοπική κοινωνία αλλά παράλληλα να εκφράσουμε την πάγια και αντίθετη τοποθέτηση μας σε αυτό το οικολογικό έγκλημα Α44.

Εκφράζουμε την βαθιά λύπη μας γιατί δεν καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τα οικολογικά αντανακλαστικά αλλά και την ιστορική μνήμη σχεδόν της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ, Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ Α44 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΤΕΧΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΩΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΠΟΛΝΤΟΖΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ CARETTA CARETTA. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ – ΧΑΝΙΩΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ , ΣΤΟ ΣΙΛΟ Α44 ΓΙΑ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter