Πρωτιά για Κρητικό Φυσικό

0
85

Πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε ο 9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών επιστημών. Τον Διαγωνισμό οργάνωσαν το ΕΚΦΕ Αιγάλεω και η ελληνική συντονιστική επιτροπή του ευρωπαϊκού προγράμματος «οι φυσικές επιστήμες στο προσκήνιο – Ευρώπη». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και βραβεύθηκαν συνάδελφοι από τα σχολεία της Κρήτης. Με πείσμα και επιμονή κατάφεραν μέσα στα σχολεία μαζί με τους μαθητές τους να δημιουργήσουν θύλακες αριστείας και δημιουργίας προάγοντας την πειραματική διάσταση των Φυσικών επιστημών, αλλά και την εφαρμοσμένη φύση των εννοιών που οι μαθητές μας διδάσκονται στην μέση εκπαίδευση.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης συγχαίρουν δημόσια τους παρακάτω συναδέλφους για την βράβευση τους, αλλά και την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

– Ο συνάδελφος Φυσικός Μιχάλης Ορφανάκης από το Γενικό Λύκειου Μακρύ Γιαλού της Ιεράπετρας, πήρε το 1ο Βραβείο μαζί με τους μαθητές του για την εργασία «Οπτικός Αξονικός τομογράφος με Lego – Αξονική τομογραφία σε Gummy Bears».

– Ο συνάδελφος φυσικός Αστρινός Τσουτσουδάκης από το Γενικό Λύκειο Γαζίου, πήρε το 7ο βραβείο, μαζί με τους μαθητές του για την «κατασκευή ανεμογεννήτριας με χρήση του φαινομένου magnus» και την «κατασκευή σεισμικής τράπεζας».

– Οι συνάδελφοι φυσικός Μαράκης Αντώνης και χημικός Μαργαρίτης Γιώργος από το Πρότυπο Πειραματικό λύκειο Ηρακλείου που πήραν το 9ο βραβείο μαζί με τους μαθητές τους για την εργασία με θέμα «το οπτικό σύστημα του ψαριού και η υποβρύχια όραση του ανθρώπου».

Πηγή: anatolh.com