Προθεσμία για την Τρίτη πήρε ο ψυκτικός που σκότωσε την 63χρονη

0
777

Ο ψυκτικός περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι ξεκίνησαν να τσακώνονται για ένα ανταλλακτικό στο κλιματιστικό  – Του απαγγέλθηκε κατηγορία για δολοφονία εκ προθέσεως

Για την ερχόμενη Τρίτη πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο νεαρός ψυκτικός που καθ’ ομολογία σκότωσε χτυπώντας με σφυρί την 63χρονη στο διαμέρισμά της στην Καλαμαριά, όπου πήγε για να της συντηρήσει το κλιματιστικό της.

Ο ψυκτικός οδηγήθηκε νωρίτερα στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, η οποία του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και ακολούθως τον παρέπεμψε στην Δ΄τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ο 31χρονος περιέγραψε προανακριτικά τι συνέβη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, διαπληκτίστηκε με την γυναίκα επειδή του ζήτησε να κάνει κάποιες πρόσθετες εργασίες και εν προκειμένω να αντικαταστήσει κάποιο ανταλλακτικό στο κλιματιστικό. Ο ψυκτικός υποστηρίζει ότι της εξήγησε ότι ζητά άλλου είδους εργασία απ’ αυτή που τον κάλεσε και ζήτησε να φύγει για να εξυπηρετήσει κι άλλους πελάτες, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, η γυναίκα να αντιδράσει και να επιχειρεί να τον εμποδίσει να φύγει από το σπίτι.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι την έσπρωξε και αυτή τον χτύπησε στο πρόσωπο. Τη στιγμή εκείνη φέρεται να τα έχασε, αρπάζοντας το σφυρί με το οποίο κατάφερε δεκάδες χτυπήματα στο κεφάλι της 63χρονης, τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Η άτυχη γυναίκα φαίνεται ότι προσπάθησε να προστατευτεί, καλύπτοντας το κεφάλι της με τα χέρια, όπως μαρτυρούν τα σημάδια στα άνω άκρα που περιγράφονται στην ιατροδικαστική έκθεση.

Ο άνδρας εγκατέλειψε αιμόφυρτη τη γυναίκα στο πάτωμα του διαμερίσματος, όπου εντοπίστηκε σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα από την κόρη της. Καθώς δεν βρέθηκαν σημάδια διάρρηξης στο σπίτι, αστυνομικοί της Δίωξης Ανθρωποκτονιών στράφηκαν από την πρώτη στιγμή σε άτομα του περιβάλλοντός της και οι έρευνες καρποφόρησαν άμεσα με τη σύλληψη και την ομολογία του νεαρού ψυκτικού.

Πηγή: protothema.gr