Πρόταση για τη μετατροπή του στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε πάρκο

0
35

Η Συνέλευση Υπεράσπισης Ελεύθερων Δημόσιων Χώρων και Μνημείων, η οποία συλλέγει έως την 26 Απριλίου τις προτάσεις για τη μετατροπή του στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε πάρκο αποστέλει πρόταση προς την επιτροπή του Δήμου Χανίων.

Αναλυτικά η πρόταση από τη  Συνέλευση Υπεράσπισης Ελεύθερων Δημόσιων Χώρων και Μνημείων:

Η συνέλευση μας σε σχέση με την παραπάνω πρόταση θέλει να επισημάνει και να προτείνει τα παρακάτω:

-Η καταληκτική ημερομηνία που προτείνει ο Δήμος για την ολοκλήρωση του διαλόγου είναι ασφυκτικά σύντομη (26/4) και επιβάλλεται να επεκταθεί.

-Η επιτροπή του Δήμου επίσης πρέπει να εμπλουτιστεί και διευρυνθεί,από ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες ώστε να καταστεί μια “ζωντανή επιτροπή” και να μην αποτελείται μονό από προσωπικό του Δήμου.

-Οι φορείς και οι πολίτες (με άδεια του Δήμου) να μπορούν να επισκέπτονται το στρατόπεδο για να έχουν μια επιτόπια αντίληψη του τεράστιου χώρου που πρόκειται να διαμορφωθεί σε πάρκο. Διαφορετικά θα είναι σαν να σχεδιάζουμε επί χάρτου.

-Οι πολίτες να καταθέτουν μεν τις προτάσεις τους αλλά εν συνεχεία να ακολουθεί διάλογος μέσα στην επιτροπή του δήμου ώστε οι προτάσεις να εξελιχθούν και να υιοθετηθούν οι καλύτερες από αυτές. Η κατάθεση επεξεργασμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο θα διευκολύνει – κατά την γνώμη μας – σημαντικά το έργο του!

-Η γνώμη μας για την δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης και μάλιστα 900 θέσεων είναι απορριπτική ως μη συμβατή με την έννοια και την ουσία του πάρκου.
-Η πρόταση συμπολίτη μας για φυτική περίφραξη πάχους δύο μέτρων μας βρίσκει σύμφωνους αφού οι πυκνές συστάδες των φυτών και των δένδρων θα μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα της ηχορύπανσης.

Τέλος ο Δήμος οφείλει να κινηθεί στα πλαίσια των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αξιοποιώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις για, παιδικούς σταθμούς, κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αναψυκτήριο στα πρότυπα του υπάρχοντος στον δημοτικό κήπο, κλπ.