Προσωπικός γιατρός: Πρόσκληση για να ενταχθούν στο νέο θεσμό γιατροί από 10 ειδικότητες

0
38

Διευρύνεται ο προσωπικός γιατρός με 10 νέες ειδικότητες γιατρών, αφού αύριο 12 Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξουν οι συμβάσεις για τους ιδιώτες γιατρούς ώστε να ενταχθούν στο σύστημα και να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες.

Οι 10 νέες ειδικότητες δεν ανοίγουν τυχαία καθώς οι διαθέσιμοι προσωπικοί γιατροί με ειδικότητες Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής είναι λιγοστοί και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των δικαιούχων πολιτών.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν καταγεγραμμένοι στον ΕΟΠΥΥ 1068 ιδιώτες προσωπικοί γιατροί εκ των οποίων οι 608 υπήρχαν ήδη ως οικογενειακοί γιατροί. Γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά 460 γιατροί έχουν εγγραφεί από την αρχή στο νέο σύστημα.

Από την άλλη όμως υπάρχουν και οι προσωπικοί γιατροί του δημοσίου (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ) που αγγίζουν τους 2200 που δύσκολα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των πολιτών λόγω του φόρτου εργασίας με τα επείγοντα, τα προγραμματισμένα αλλά και τα περιστατικά covid.

Πάντως μέχρι στιγμής στον προσωπικό γιατρό έχουν εγγραφεί περίπου 4,5 πολίτες ενώ δικαιούχοι είναι περίπου 8 εκατ. αφού προς ώρας εξαιρούνται τα παιδιά.

Προσωπικός γιατρός: Οι νέες ειδικότητες και οι εκτιμήσεις

Η πλατφόρμα ανοίγει επισήμως για 10 ειδικότητες στις 12 Οκτωβρίου οπότε και προσωπικοί γιατροί μπορούν να γίνουν και όσοι διαθέτουν τις παρακάτω ειδικότητες:

α) αιματολογίας, β) γαστρεντερολογίας, γ) ενδοκρινολογίας – διαβητολογίας, δ) καρδιολογίας, ε) νευρολογίας, στ) νεφρολογίας, ζ) ρευματολογίας, η) παθολογικής ογκολογίας, θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Προσωπικός γιατρός με 10 νέες ειδικότητες

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί να ενταχθούν άλλοι 300 έως 400 γιατροί στο σύστημα οπότε και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα μπορεί να καλυφθεί.

Αν όμως και πάλι δεν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό υπάρχει το Plan B του Πλεύρη. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Προσωπικός γιατρός: Το Plan B Πλεύρη αν δεν βρεθούν οι γιατροί για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός»

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας σκοπεύει από 1.1.2023 να εφαρμόσει πλήρως τον προσωπικό γιατρό και με τις ποινές για τους πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί καθώς τονίζεται ότι αυτή η φάση είναι πιλοτική.

ΠΗΓΗ: healthreport.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter