Πριν την κάλπη οι Χανιώτες ψηφοφόροι πρέπει να αναρωτηθούν…

0
126

Γράφει ο Νίκος Παπαντωνάκης*

Οι Χανιώτες ψηφοφόροι πριν πάνε στην κάλπη πρέπει να αναρωτηθούν: γιατί όλα αυτά τα χρόνια καμία Δημοτική Αρχή δεν έλυσε κανένα από τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας και τους κατοίκους της;

Ενδεικτικά αναφέρω: Γενικός πολεοδομικός κανονισμός, επέκταση σχεδίων πόλης, κυκλοφοριακό, περιφερειακά γκαράζ, νέες σχολικές μονάδες, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αντισεισμική προστασία στα σχολικά και στα δημόσια κτήρια, αντιπλημμυρική προστασία, παιδικές χαρές (ολόκληρος Γαλατάς και δεν έχει μια παιδική χαρά). Έργα στους πρώην περαστικούς Δήμους. Λύση προβλημάτων καθημερινότητας.

Δεν λύθηκαν γιατί δεν υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση αλλά τοπική διοίκηση. Δεν υπάρχει διεκδίκηση μαζί με τον λαό. Όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου περνάνε και από την έγκριση της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όχι μόνο για τη νομιμότητα αλλά και για τη σκοπιμότητα.

Οι περισσότερες χρηματοδοτήσεις γίνονται για έργα που προτείνει η κεντρική εξουσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι αυτά που έχει ανάγκη ο Δήμος.

Επίσης η Δημοτική Αρχή υποκύπτει στις πιέσεις και στις προτάσεις οργανωμένων συμφερόντων και ομάδων αγνοώντας τις αντιδράσεις και τις προτάσεις των κατοίκων της πόλης μας.

Ένα επίσης πρόβλημα είναι η καταστροφική αντίληψη που έχει η σημερινή Δημοτική Αρχή για το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους, όπως ο Δημοτικός Κήπος, το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, οι Άγιοι Απόστολοι κ.α.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν η πραγματική φωνή αντιπολίτευσης με προτάσεις, με διεκδικήσεις, με συμμετοχή στα μαζικά κινήματα. Το ίδιο υπόσχεται και σήμερα από όποια θέση και αν τη βάλει η ψήφος του χανιώτικου λαού. Με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο τον Μπάμπη Λουτσέτη, που έδειξε υψηλά δείγματα γραφής την προηγούμενη τετραετία και με διευρυμένο ψηφοδέλτιο, θα αγωνιστεί μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λύση των πραγματικών προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας.

* Ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων τον Μπάμπη Λουτσέτη

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter