Που θα κατασκευαστεί η νέα γέφυρα του Κερίτη

0
547

Αφού έγινε η αυτοψία στις όχθες του Κερίτη από τον διοικητή της ΜΟΜΚΑ, Ταξίαρχο του Μηχανικού Μιχάλη Κλουβά την Τρίτη το μεσημέρι, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, του Δημάρχου Πλατανιά, μηχανικών των υπηρεσιών, εκπροσώπων τοπικών συμβουλίων και κατοίκων του Αλικιανού, Φουρνέ και Σκινέ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφασίστηκε η τρίτη κατά σειρά στρατιωτική γέφυρα στον Δήμο Πλατανιά, να τοποθετηθεί στη θέση Μέσα Βλάτος. 

 

Πρόκειται για ένα σημείο που βρίσκεται πριν το σημείο που κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, στον Αλικιανό στο οποίο υπάρχει οδική πρόσβαση και από τις δύο πλευρές της όχθης του ποταμού Κερίτη, ενώ η κοίτη του ποταμού είναι πιο στενή συγκριτικά με άλλες τοποθεσίες. 

Το μειονέκτημα ενδεχομένως στο σημείο είναι ότι η ορμή του νερού είναι σημαντική στο συγκεκριμένο ύψος της κοίτης και θα πρέπει να τοποθετηθούν τα κατάλληλα στηρίγματα για τη βάση της στρατιωτικής γέφυρας. 

Να σημειωθεί, ότι η στρατιωτική γέφυρα δεν θα τοποθετηθεί για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους για μικρό χρονικό διάστημα, αφού θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να κατασκευαστεί νέα γέφυρα μετά την πτώση της στον Κερίτη. 

Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και η τοποθεσία Λυδιά, που βρίσκεται μετά την πεσμένη  γέφυρα του Κερίτη, αλλά υπάρχει μεγάλη απόσταση από τη μία πλευρά της κοίτης στην άλλη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων εκτιμά ότι η τρίτη κατά σειρά στρατιωτική γέφυρα θα είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής, σε περίπου ένα μήνα.