Πότε αλλάζει ο καιρός στην Κρήτη; Αναλυτική πρόγνωση

0
209

Από το βράδυ έως και το Σάββατο το πρωί, αναμένεται αλλαγή του καιρού στην Κρήτη, με βασικό χαρακτηριστικό τις βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, μία διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα διέλθει  πάνω από τον Ελλαδικό χώρο θα επηρεάσει και την Κρήτη από την Πέμπτη το βράδυ έως και το Σάββατο το πρωί.

Οι βροχές δείχνουν να έχουν ένα ήπιο χαρακτήρα και κατά τόπους μπορεί να προκαλέσουν αξιόλογα ύψη, ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα του νησιού.

Το βόρειο ρεύμα θα παραμείνει, χωρίς όμως αξιόλογες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα και η πτώση αυτή θα γίνει περισσότερο αισθητή τις νυκτερινές ώρες.

Για σήμερα Πέμπτη αναμένεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, από τις απογευματινές όμως ώρες αναμένεται οι νεφώσεις να πυκνώσουν και λίγο αργότερα να εμφανισθούν και οι πρώτες βροχές, αρχικά σε βόρεια τμήματα του νησιού αλλά σταδιακά θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές της Κρήτης. Πιο εξασθενημένοι εμφανίζονται οι βόρειοι άνεμοι για την Πέμπτη με την ένταση τους να πέφτει στα 2-3 Μποφώρ και μόνο στα ανατολικά τμήματα θα φθάνουν έως και τα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο ως προς τις ελάχιστες τιμές ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κυμανθούν και πάλι στους 21 έως 23°C.

Τα προγνωστικά δεδομένα της Παρασκευής δείχνουν βροχές σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη, ειδικά στα Βόρεια τμήματα του νησιού. Στα νότια τμήματα οι βροχές εμφανίζονται λιγότερες. Οι βόρειο άνεμοι επανέρχονται λίγο πιο ενισχυμένοι στα 3 – 4 Μποφώρ ενώ στα δυτικά τμήματα των Χανίων θα φθάνουν έως και τα 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σταδιακά από το Σάββατο το πρωί αναμένεται επαναφορά στις καλές καιρικές συνθήκες με περισσότερη και πάλι ηλιοφάνεια.