Πόσες Περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες θα προκηρυχθούν στην Κρήτη;

0
196

Να εκτονώσει την κατάσταση σε ότι αφορά τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί γενικότερα στο τηλεοπτικό τοπίο, φαίνεται να επιδιώκει -προσωρινά τουλάχιστον- η κυβέρνηση.

Καθώς ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τα κανάλια που δεν πήραν άδεια τα οποία σε λιγότερο από τρεις μήνες, πρέπει να κλείσουν. Γεγονός που από μόνο του θα πυροδοτήσει νέα ένταση.

Έτσι διαβάζουμε πως σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες στην περιφέρεια, θα περιμένει πρώτα να συγκροτηθεί, εάν αυτό καταστεί δυνατόν να συμβεί, σε σώμα το ΕΣΡ, το οποίο στη συνέχεια θα αναλάβει και την προκήρυξη τους.

Αν αυτό δε καταστεί δυνατό, που είναι  πολύ πιθανό, τη διαδικασία θα αναλάβει πάλι η ΓΓΕΕ, δηλαδή επί της ουσίας η κυβέρνηση.

Δύο πάντως είναι τα ενδιαφέροντα σημεία.

Πρώτον ότι στην Αττική η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε τέσσερις μόνο άδειες

(όσες και οι πανελλαδικές).

Αυτό σημαίνει ότι σε μικρότερες Περιφέρειες, όπως για παράδειγμα η Κρήτη, οι άδεις που θα δοθούν θα είναι λιγότερες, πιθανόν μία ή δύο. Γεγονός που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα λουκέτα, καθώς στο νησί λειτουργούν αυτήν την ώρα, επτά τοπικά κανάλια.

Το δεύτερο είναι ότι δε θα γίνει δημοπρασία.

Θα ακολουθηθεί άλλη διαδικασία, που θα προβλέπει την καταβολή τιμήματος, αλλά μένει να διευκρινιστεί με ποιον τρόπο.

Και αν δε γίνει δημοπρασία, πως θα γίνει η επιλογή των τηλεοπτικών σταθμών που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους;

Σε τέτοιες περιπτώσεις ή καθορίζεις ένα υψηλό τίμημα, άρα λίγοι θα είναι αυτοί που θα μπορούν να το πληρώσουν ή κάνεις δημοπρασία.

Η άλλη λύση είναι η απευθείας επιλογή ή να μπουν αυστηρά κριτήρια από το ΕΣΡ, εξοπλισμού, προγράμματος κλπ.

Θα περιμένουμε να δούμε.