Πως σώθηκε από κώμα ένα παιδάκι 6,5 ετών

0
113

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας πατέρας στο Ηράκλειο ο οποίος είδε το παιδί του να βρίσκεται “ένα βήμα” πριν πέσει σε κώμα λόγω αλλεργικού σοκ , με το χρόνο να κυλά απειλητικός και την αγωνία να «χτυπάει» κόκκινο . Όπως εξηγεί ο Γιώργος Γιανναδάκης έζησε ώρες αγωνίας που δύσκολα μπορεί κανείς να περιγράψει και μόνο χάρη στην ταχύτητα που έδρασε και τη σωτήρια παρέμβαση των γιατρών, σώθηκε το αγοράκι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 6,5 ετών γιος του έφαγε ένα σοκολοτένιο αυγό και άρχισε να αισθάνεται έντονη αδιαθεσία. Σύμφωνα με την οικογένειά του γνώριζαν ότι είναι αλλεργικός στους ξηρούς καρπούς αλλά εκτός ότι τους απέφευγε, δεν είχε ποτέ εκδηλώσει τόσο σοβαρές παρενέργειες. Όπως σημείωσε ο κ.Γιανναδάκης που εργάζεται στο συντονιστικό του ΕΚΑΒ «διαπιστώσαμε ότι το παιδί άρχισε να εκδηλώνει δύσπνοια και πολύ γρήγορα τα χείλη του μελάνιασαν. Το μετέφερα αμέσως με το αυτοκίνητό μου από την Τύλισσο στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ είχε ειδοποιηθεί και ασθενοφόρο σε περίπτωση που χρειαζόταν».

“Λίγο ακόμα και θα έπεφτε σε κώμα”

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο πατέρας έβλεπε το γιο του να μην μπορεί να αναπνεύσει αλλά δεν είχε προμηθευτεί τη σωτήρια αδρεναλίνη αφού μέχρι τότε χρησιμοποιούσε μόνο κορτιζονούχα σκευάσματα . Ωστόσο οι γιατροί στα Επείγοντα που «έπεσαν» πάνω στο γιο του για να τον βοηθήσουν, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν αυτό που φοβήθηκε από την πρώτη στιγμή αφού λόγω δουλειάς έχει δει ανάλογα περιστατικά .Όπως σημειώνει «μας είπαν ότι τον προλάβαμε στο πεντάλεπτο. Λίγο ακόμα και θα έπεφτε σε κώμα. Μόλις του έδωσαν την αδρεναλίνη συνήλθε. Ευτυχώς μετά όλα πήγαν καλά».
Σώθηκε χάρη στις γρήγορες κινήσεις

Το αγοράκι σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση και την ταχύτητα με την οποία έδρασαν όλοι και ο κ.Γιανναδάκης θέλησε μέσω της περιπέτειάς του παιδιού του να εφιστήσει την προσοχή στους γονείς που θα πρέπει να κινητοποιούνται άμεσα σε ανάλογο περιστατικό. Μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδιατρικής κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και γενικότερα όλο το ανθρώπινο δυναμικό για την άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού στην γενική εφημερία και για τη φροντίδα διάρκεια της τριήμερης νοσηλείας του παιδιού του.

Οι συνάδελφοί του στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ενώ αυτό που σχολίασαν όλοι είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το κάθε λεπτό «μετράει» για να σωθεί η ζωή ενός παιδιού.
ΠΗΓΗ: ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter