Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο Νομό Χανίων αύριο Σάββατο

0
31
φωτο αρχειου

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 ) σε ολόκληρο το Νομό Χανίων. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. 

Ο πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου Χανίων θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλίσης 199. 
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection και τον και στον ιστοχώρο του Δήμου Χανίων (www.chania.gr) στον τομέα Πολιτική Προστασίας. 

Επισημάνσεις και από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές

Ενημερώνουμε ότι αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές στο Νομό είναι πολύ υψηλός (κατηγορία 4), και συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί : δεν καίμε σκουπίδια-ξερά χόρτα-κλαδιά, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές σε χώρους όπου υπάρχουν ξερά χόρτα, αποφεύγουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά, δεν πετάμε ανάμενα τσιγάρα, δεν αφήνουμε σκουπίδια σε δάσος, και απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Όποιος αντιληφθεί οποιαδήποτε εστία πυρκαγιάς, παρακαλείται να επικοινωνήσει αμέσως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.