Πολύωρη χειρουργική για νεαρό γύπα που βρέθηκε στο Σίσι

0
90

«ToΣάββατο 15/10/2016 οι εθελοντές μας παρέλαβαν ένα Όρνιο από το Σίσι στον Ν. Λασιθίου. Επρόκειτο  για φετινό πουλάκι  με εμφανές πρόβλημα στο πόδι που έπεσε στην αυλή της κας Λίτσας Γκίνη την Παρασκευή το βράδυ και η οποία το έπιασε και το κράτησε ασφαλές. Το ζώο μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική του κ. Δημήτρη Λίτινα, ο οποίος έπειτα από κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο διέγνωσε λοξό κλειστό κάταγμα  με εφίππευση,  το οποίο χρειαζόταν άμεσα χειρουργείο γιατί το δέρμα  ήταν έτοιμο να ανοίξει και αυτό θα ήταν εξαιρετικά επιβαρυντικό στην ήδη άσχημη κατάσταση.

gypas3

Το χειρουργείο κράτησε πάνω από τρείς ώρες και ήταν εξαιρετικά δύσκολο γιατί όπως φάνηκε στην πορεία το ζώο ήταν αρκετές μέρες σε αυτή την κατάσταση και οι ιστοί είχαν αρχίσει να επουλώνονται στραβά και δεν άφηναν τα κόκκαλα να έρθουν στην σωστή θέση. Το αποτέλεσμα όμως ήταν – όπως φαίνεται και από τις δυο ακτινογραφίες, πριν και μετά – άψογο!

Τοποθετήθηκε πλάκα και βίδες για να βοηθηθεί να δέσει σωστά το κόκκαλο. Ο νεαρός Γύπας μετά το χειρουργείο συνήλθε και έγινε ανάνηψη κανονικά και πλέον αναρρώνει στα χέρια των εθελοντών μας μέχρι να συνέλθει εντελώς και να μεταφερθεί στην Αίγινα όπου και θα μείνει μέχρι να είναι έτοιμο για να απελευθερωθεί.

gypas7 gypas7