Ποιες είναι οι «πληγές» για τους τουρίστες στην Κρήτη | Τι λένε για τα Χανιά

0
235

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για το προφίλ του επισκέπτη – τουρίστα στην Δυτική Κρήτη, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου ο Χρυσόστομος.

Τα κύρια θέματα της έρευνας ήταν: Προοπτικές και Δυνατότητες του Τουρισμού στο Ν. Χανίων – Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας – Φυσιογνωμία, κύρια χαρακτηριστικά και επιλογές των αλλοδαπών επισκεπτών. -Αποτίμηση και σχολιασμός της τουριστικής περιόδου 2018 .

Η έρευνα αποτυπώνει πλήθος ενδιαφερόντων στοιχείων, όπως τις αγορές από τις οποίες προέρχονται οι τουρίστες στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων, τον τύπο του καταλύματος που επιλέγουν, τις περιοχές που επισκέπτονται, τα τοπικά προϊόντα που αγαπούν, το επίπεδο των υπηρεσιών, κ.λπ.

Σε ότι αφορά στον νομό Χανίων οι τουρίστες φαίνονται απογοητευμένοι σε ότι αφορά στην εικόνα της καθαριότητας και των υποδομών ενώ είναι ευχαριστημένοι για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε ξενοδοχεία και καταλύματα σε ποσοστό 95%. Σε ποσοστό άνω του 90% εμφανίζονται ευχαριστημένοι και για τα τοπικά προϊόντα που τους παρέχονται στα εστιατόρια και τις ταβέρνες αλλά και στις καφετέριες. 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με χρήση ερωτηματολογίων και προσωπικών συνεντεύξεων στο Αεροδρόμιο Χανίων από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2018. Η έρευνα στόχευσε σε επιβάτες τακτικών charter flights και Low Cost εταιρειών. Διανεμήθηκαν συνολικά 4100 ερωτηματολόγια και προσωπικές συνεντεύξεις. Στην έρευνα συμμετείχαν 20 διαφορετικές χώρες προέλευσης επιβατών ενώ το  ερωτηματολόγιο μεταφράστηκε σε 7 γλώσσες. 

Μερικές από τις διαφάνειες της έρευνας: