Ποια μεγάλη εταιρεία βάζει οριστικό τέλος σε βενζίνη και diesel;

0
82

Τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Hyundai Motor Company έκλεισε το τμήμα εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης στο Namyang της Νότιας Κορέας. Κάτι που μάλλον ακούγεται λογικό, ειδικότερα σε ότι αφορά στην Ευρώπη αφού μέχρι το 2030 το πλάνο προβλέπει να πουλά περισσότερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρά συμβατικά.

Τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Hyundai σταματά την ανάπτυξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης προκειμένου να επιταχύνει τη μετατροπή της σε κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μόνο. Ο νέος επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, Park Chung Κook, ο οποίος αντικατέστησε πρόσφατα τον Albert Biermann ενημέρωσε με ένα email τους συνεργάτες του.

Στην επικοινωνία αυτή, αναφέρεται πως «τώρα, είναι αναπόφευκτο να μετατραπεί η εταιρεία σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη. Η εξέλιξη του δικού μας κινητήρα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα αλλά τώρα πρέπει να αλλάξουμε, για να δημιουργήσουμε καινοτομία για το μέλλον, με οδηγό μας το παρελθόν». Αυτό σημαίνει ότι όσοι ερευνητές εργάζονταν στο σχεδιασμό κινητήρων, έχουν πλέον μεταφερθεί στο κέντρο σχεδιασμού ηλεκτροκίνησης, αφήνοντας μόνο ένα μικρό αριθμό ερευνητών να ασχολείται με τις τρέχουσες ανάγκες των υπαρχόντων κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Η Hyundai Motor και η Kia έχουν πλέον θέσει ως στόχο τις πωλήσεις 1,7 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως το 2026. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πληροφορία που κάνει λόγο για συνέχιση των ερευνών που είχαν σταματήσει, γύρω από την τεχνολογία του υδρογόνου, με τον περασμένο Σεπτέμβριο να είναι ο μήνας κατά τον οποίο αποκαλύφθηκε το σύστημα τρίτης γενιάς με το οποίο ασχολείται η εταιρεία.

πηγή: newsauto.gr