Πιο σπορ και πιο εκφραστική η νέα BMW X4

0
94

H ΒMW περνάει στο επόμενο κεφάλαιο της επιτυχημένης ιστορίας του πρώτου Sports Activity Coupe της μεσαίας κατηγορίας, που ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 200.000 μονάδες. Η δεύτερη γενιά της BMW X4 δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον σπορ χαρακτήρα και στην εκφραστική σχεδίαση. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Με αυξημένο ύψος (+81 mm), πλάτος (+37 mm) και μεταξόνιο (+54 mm), αλλά με μειωμένο ύψος κατά 3 mm σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο διατηρεί τον ντιζάιν του, τη στιβαρότητα και την κομψότητά του και γίνεται σημείο αναφοράς για την κατηγορία του.

Διαθέτει πλούσια γκάμα κινητήρων με τρεις βενζινοκινητήρες και τέσσερις κινητήρες diesel και ισχύ από τους 284 ίππους έως τους 360 ίππους. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic και του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive.

Αισθητά βελτιωμένη είναι η δυναμική συμπεριφορά χάρη στην εκτενώς αναβαθμισμένη τεχνολογία πλαισίου, προσαρμοσμένη για την X4 και τη μείωση βάρους. Κορυφαία συστήματα πλαισίου μείωσαν το βάρος του οχήματος κατά 50 κιλά συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Οι τεχνικοί της γερμανικής εταιρείας, τέλος, έδωσαν πολύ μεγάλη βαρύτητα και στην αεροδυναμική έχοντας συντελεστής οπισθέλκουσας 0,30 cd.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter