Ποια πόλη της Κρήτης κινδυνεύει να έχει πρόβλημα με τα σκουπίδια και για ποιο λόγο.

0
66

«Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει  στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, με το ενδεχόμενο της μη  ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας των σαράντα επτά συμβασιούχων ( 8 μηνητών ) έως το τέλος του έτους» σημειώνει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

«Να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι η προκήρυξη τόσο των σαράντα επτά  εργαζομένων που απολύονται, όσο και των σαράντα τριών εργαζομένων που παραμένουν, προκηρύχτηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 και αναρτήθηκαν τα ονόματα και των 90 συμβασιούχων  στις 20/12/2015», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει το ΕΚΗ:

«Ο Δήμος Ηρακλείου στις 23/12/2015 προχώρησε στις  προσλήψεις των σαράντα τριών από τους ενενήντα επιτυχόντες, προσλαμβάνοντας τους υπόλοιπους σαράντα επτά τον Ιανουάριο 2016. Τον ίδιο μήνα ( Ιανουάριο ), η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει ότι όσες ατομικές συμβάσεις εργασίας έχουν υπογραφεί έως 31/12/2015 παρατείνονται αυτοδίκαια έως 31/12/2016, αφήνοντας εκτός της ρύθμισης, σαράντα επτά επιτυχόντες της ίδιας προκήρυξης.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προχώρησε άμεσα σε  πρωτοβουλίες για την επίλυση του παραπάνω μείζονος σημασίας  ζητήματος, όπου δεν αφορά μόνο την διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τους  Δημότες  του Ηρακλείου, αφού η μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων  θα δημιουργήσει «υγειονομική βόμβα» με την εκτεταμένη συσσώρευση  απορριμμάτων  στην πόλη.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου με τον Πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βοργία, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βαρδαβά Κώστα  παρουσία και των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε συνάντηση αύριο Σάββατο 3/9/2016 και ώρα 10 το πρωί στη Λότζια  παρουσία και των  Βουλευτών  του Νομού. Στόχος της συνάντησης είναι να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Αξίζει  να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει εντάξει στον προϋπολογισμό του και έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της ανανέωση των συμβάσεων των παραπάνω εργαζομένων.

Παράλληλα με την στήριξή του ΕΚΗ και του οικείου σωματείου οι εργαζόμενοι προχωρούν  σε ασφαλιστικά μέτρα.»

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Η

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter