Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πεζοπορική διαδρομή που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά στο Κολυμπάρι, στο νέο μονοπάτι Κ1, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Δήμο, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι πεζοπόροι επισκέφθηκαν τέσσερα καταφύγια – πολυβολεία της περιόδου της Γερμανικής Κατοχής, τα οποία είχαν κατασκευαστεί από κατοίκους της περιοχής υπό καθεστώς αναγκαστικής εργασίας. Ο χώρος έχει αναβαθμιστεί σημαντικά μέσω παρεμβάσεων του Δήμου Πλατανιά, που περιλάμβαναν καθαρισμό της περιοχής, κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης, τοποθέτηση ξύλινων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων μήκους περίπου 170 μέτρων, παγκακιών και ενημερωτικών πινακίδων. Πλέον αποτελεί επισκέψιμο σημείο ιστορικού ενδιαφέροντος, προσφέροντας παράλληλα πανοραμική θέα στον κόλπο των Χανίων.
Η διαδρομή συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γωνιάς και στην Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την αποστολή και το έργο του ιδρύματος από τον διευθυντή του, Κωνσταντίνος Ζορμπάς.

Κατά την επιστροφή τους, οι πεζοπόροι είχαν την ευκαιρία να δουν τα υπολείμματα παλαιού ασβεστοκάμινου, ενώ η δράση ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης με τη φιλοξενία που προσέφερε ο Σύλλογος Γυναικών Κολυμβαρίου, με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κολυμβαρίου.
Στην πεζοπορία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και διοργανωτής των πεζοπορικών διαδρομών Πολυχρόνης Σημαντηράκης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολυμβαρίου Γιάννης Βαβουράκης. Την υγειονομική κάλυψη της δράσης παρείχε το Τμήμα Κισσάμου του Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
Με την ολοκλήρωση του κύκλου των θερινών πεζοπορικών δράσεων, ο Δήμος Πλατανιά ευχαρίστησε όλους τους πολίτες και τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίησή τους, ανανεώνοντας το ραντεβού για το προσεχές φθινόπωρο με νέες διαδρομές σε περιοχές ιδιαίτερου ιστορικού, πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος.


