Περιόδευσαν Συντυχάκης και Φραγκιουδάκης στην Κίσαμο

0
27

Περιοδεία στον Δήμο Κισάμου και σε υπηρεσίες, σχολεία και δομές της περιοχής, πραγματοποίησε το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Κισσάμου, σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου, με επικεφαλής τους Μανώλη Συντυχάκη, Βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο  Περιφερειάρχη Κρήτης, καθώς και τον Γιώργο Φραγκιουδάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Κισσάμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Συγκεκριμένα, η περιοδεία ξεκίνησε από την Πυροσβεστική υπηρεσία του δήμου, όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της πυροπροστασίας, ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες, καθώς αρκετοί δρόμοι του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου είναι κλειστοί από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Τεχνική υπηρεσία του δήμου , όπου το ένα τρίτο των εργαζόμενων είναι ολιγόμηνοι συμβασιούχοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για το έργο τους. Οι υποψήφιοι έκαναν σαφές ότι το κράτος θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις έμπειρου στελεχικού δυναμικού.

Στα Συσκευαστήρια των Συνεταιρισμών των ντοματοπαραγωγών στο Λαφονήσι, έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες θερμοκηπίων, όπως οι ασθένειες και οι πρόσφατες θεομηνίες, καθώς και αναδείχθηκε το θέμα πως χωρίς μεσάζοντες κερδισμένος βγαίνει και ο καταναλωτής και ο παραγωγός.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Γενικό Λύκειο Κισσάμου, όπου σε συζήτηση με τους καθηγητές αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα στο κτηριακό του σχολείου, όπως το ότι μπαίνουν νερά στις αίθουσες μετά από κάθε βροχόπτωση, ενώ πρόσφατα, κομμάτια από σοβάδες είχαν αποκολληθεί από τους τοίχους. Προβλήματα που έρχονται ως αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης συντήρησης για πάρα πολλά χρόνια.

 Στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην απαξίωση της υπηρεσίας, καθώς αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, όπως η έλλειψη μέσων και η εντατικοποίηση της υπηρεσίας. Ο Μανώλης Συντυχάκης δήλωσε πως επειδή και οι ίδιοι έχουν δεχτεί μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις από όλες τις κυβερνήσεις, για αυτό στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις πρέπει να καταδικάσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποιούν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και οι συνδυασμοί τους και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζονται από το ΚΚΕ.

Εν συνεχεία, στο Δήμο Κισσάμου και τις υπηρεσίες του δήμου, έγινε συνάντηση των υποψηφίων με τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Θ. Σταθάκη, όπου συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις πρόσφατες καταστροφές κ.α. Το κλιμάκιο συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του δήμου, όπου η κουβέντα επικεντρώθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσης. Ο Μ. Συντυχάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, να κάνουν το βήμα και να δώσουν μια ηχηρή απάντηση καταδίκης της πολιτικής αυτής στις επερχόμενες εκλογές.

Τέλος, στο ΕΠΑΛ Κισσάμου, σε συνάντηση με τους καθηγητές, οι οποίοι δεν έχουν ούτε καν γραφείο διδασκόντων, αναδείχτηκε πως το πρόβλημα με το κτηριακό είναι αρκετά χειρότερο από το αντίστοιχο του ΓΕΛ, απόρροια και της έλλειψης συντήρησης στις υποδομές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ίδιων των μαθητών, αλλά και των καθηγητών. Επίσης, περίπου το ένα τρίτο των καθηγητών είναι αναπληρωτές. Ο Μ. Συντυχάκης μίλησε για την τεράστια αδικία που αναγκάζονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους να βιώνουν κάθε χρόνο, καθώς και για τις ευθύνες δήμων, περιφέρειας και κυβερνήσεων για την επικινδυνότητα του σχολικού κτηρίου».