Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Ζαρό του Δ. Φαιστού

0
40

Στον Ζαρό Δ. Φαιστού περιόδευσε χτες, Τρίτη 30 Απρίλη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Γιάννη Ζαχαριουδάκη, υποψήφιο δήμαρχο Φαιστού. Στην αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετείχαν, επίσης, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Κριαράς, Γενοβέφα Χουστουλάκη και Βάγιας Βάγιας, ο υποψήφιος δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Μανιαδάκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Φαιστού Νίκος Χατζηδάκης από την ενότητα Ζαρού, Νίκος Ανδρεάκης και Κωστής Νικολουδάκης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συνομίλησαν με κατοίκους του Ζαρού και συζήτησαν μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και ΕΕ.

Στη  συνέχεια σε καφενείο του χωριού, ο Μανώλης Συντυχάκης στην ομιλία του στους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στον ρόλο της ΕΕ των μονοπωλίων και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου που πίνουν «νερό στο όνομά της» και απαρέγκλιτα εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της φέρνοντας φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και δυσβάστακτα βάρη για τον λαό, την στιγμή που του έταζαν ότι στην ΕΕ θα τρώει με «χρυσά κουτάλια».

Επιπλέον, ο Μανώλης Συντυχάκης εξήγησε τον ρόλο που έχει οι δήμοι και  οι περιφέρειες -ως συνέχεια του κεντρικού κράτους. Πώς  ΕΕ, κυβέρνηση, περιφέρειες και δήμοι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Έτσι είναι καλυμμένοι και στις περιπτώσεις καθυστερήσεων ή καταστροφών – όπως με τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη –ρίχνοντας ο ένας στον άλλο τις ευθύνες – ώστε ο πολίτης να μη βγάζει άκρη – αλλά και στις περιπτώσεις εγκαινίων ή άλλων επιτυχιών να κόβουν την κορδέλα όλοι μαζί και να πανηγυρίζουν.

Αναφέρθηκε επίσης στα έργα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του λαού της Κρήτης, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντισεισμική θωράκιση, η αντιπυρική προστασία, που δεν είναι σε προτεραιότητα, ούτε επιλέξιμα από την ΕΕ, διότι δεν είναι ελκυστικά για τους επενδυτές.

Στην αντίπερα όχθη από τους εκλεκτούς των κομμάτων του κεφαλαίου σε δήμους και Περιφέρεια, βρίσκονται οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που είναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού και  θα βρίσκονται εκεί και την επόμενη μέρα των εκλογών μαζί με τον λαό για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του.

Κάλεσε αυτούς που διστάζουν, που προβληματίζονται, να πάρουν τις αποφάσεις τους και να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του και να μην δείξουν ανοχή σ΄ αυτούς που είναι δοκιμασμένοι σε κυβέρνηση – δήμους και Περιφέρεια να τους μαυρίζουν τη ζωή, να στήνουν κάλπικα δίπολα για να ξεγελούν τον λαό.  Να μην τους δώσουν το δικαίωμα την επόμενη των εκλογών να πουν πως η σφαγιασμός των δικαιωμάτων του λαού νομιμοποιείται με το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Αντίθετα να δώσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νεολαίοι δύναμη στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση.  Να αποδυναμώσουν τις παρατάξεις «Κρήτη, η ζωή μας» του κ. Αρναουτάκη και «Κρήτη Μπροστά» του κ. Μαρκογιαννάκη που παρουσιάζουν ως μονόδρομο την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, που φορτώνει νέα βάρη στο λαό. Να κάνουν την πραγματική διαφορά ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κρήτης και  στον Δ. Φαιστού με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Ζαχαριουδάκη. Να δώσουν δύναμη στον αγώνα για τα δικαιώματά τους και τις ανάγκες τους με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter