Περιοδεία κλιμακίου της KO Ηρακλείου στο Σώμα Επιθεώρησης Ηρακλείου

0
9

Την Πέμπτη 13/6 πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή.

Στην συνομιλία τους με τους εργαζόμενους, σχετικά με την πρόσφατη συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στα εργασιακά, ανέδειξαν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κοκορομαχούν για την 7ήμερη εργασία, με τον πρώτο να υπόσχεται σε μεγαλοξενοδόχους ότι θα σαρώσει «τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα» και τον δεύτερο να αρπάζει την ευκαιρία για να ξαναπαίξει το προεκλογικό παιχνίδι των «δύο σχεδίων», που δήθεν το ένα αντιμάχεται το άλλο.

Στην πραγματικότητα όμως και οι δύο υπηρετούν το ίδιο σχέδιο του κεφαλαίου, με τα αντεργατικά μέτρα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτά που έχουν προετοιμάσει το έδαφος στην επόμενη κυβέρνηση για τα νέα χτυπήματα που αξιώνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Επιπλέον σημείωσαν πως ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, επιχειρούν να κρύψουν, ότι όλες οι κυβερνήσεις τους έχουν διαμορφώσει και βαθαίνουν συνεχώς την σημερινή εργασιακή ζούγκλα, με πλήρη νομοθέτηση των απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου και την στρατηγική της ΕΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι επιχειρήσεις μπορούν και να τηρούν τον νόμο και να κάνουν το οκτάωρο δεκάωρο και δωδεκάωρο, να μετατρέπουν το 5ήμερο σε 7ήμερο και να είναι νόμιμοι. Αυτό προβλέπουν οι συμβάσεις στον κλάδο του Τουρισμού, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο Εμπόριο με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που ενίσχυσε και με δικό του νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους επίσης ανέδειξε ότι σε αυτήν την εικόνα της κατακρεούργησης των εργατικών δικαιωμάτων, έρχονται να προστεθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στο ΣΕΠΕ, βάζοντας μεγάλα εμπόδια στο έργο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, γεγονός που ευνοεί την ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία των εργοδοτών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ σοβαρές ευθύνες, γιατί συνεχίζει και ενισχύει την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του ΣΕΠΕ. Λέξη δεν λένε για τους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, από τα εργατικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν και επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης και των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας στα γκέτο της εργοδοσίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να αποφασίσουν με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στον αγώνα των εργαζόμενων για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για επαναφορά των ΣΣΕ, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Απέναντι λοιπόν στην κάλπικη αντιπαράθεση που προσπαθούν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ο λαός και οι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να αντιπαλέψει από καλύτερες θέσεις αυτήν την βαρβαρότητα. Για να είναι και πιο δυνατό το εργατικό-λαϊκό κίνημα, η Κοινωνική Συμμαχία, για να μπουν μπροστά και αποφασιστικά, οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας, χρειάζεται η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις 7 Ιούλη.