Περίμενε 28 ώρες για κρεβάτι σε ΜΕΘ

0
27

Ως σπάνιο χαρακτηρίζει το φαινόμενο η ΔΥΠΕ Κρήτης μέσω του υποδιοικητή Στέλιου Δημητρακόπουλου, το να γεμίζουν όλα τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του νησιού. 

Και να που θύμα αυτής της σπανιότητας έπεσε ο 43χρονος που στραβοκατάπιε το φαγητό του με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αναπνεύσει στην Ιεράπετρα την Πέμπτη. Από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του 43χρονου που είναι φιλοξενούμενος της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ιεράπετρα. 

Εναγωνίως οι γιατροί έψαχναν για κρεβάτι, το οποίο βρέθηκε μετά από 28 ολόκληρες ώρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, ενώ σχεδόν την ίδια ώρα άδειασε κρεβάτι και στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Τελικά ο 43χρονος μεταφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο. 

Η περιπέτεια του 43χρονου δείχνει την ανάγκη για αύξηση των κρεβατιών σε ΜΕΘ με την παράλληλη στελέχωση τους με το εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. 

Ο διοικητής του νοσοκομείου της Ιεράπετρας ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας πως δε διέτρεχε κίνδυνο η ζωή του 43χρονου καθώς ήταν διασωληνωμένος σε δωμάτιο με τη συνεχή παρακολούθηση του από νοσηλευτή και αναισθησιολόγο. 

Όπως έχει τονίσει αρκετές φορές ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα ανοίξουν και άλλα κρεβάτια σε Εντατικές μετά την πρόσληψη περίπου 1000 γιατρών αλλά και λοιπού προσωπικού.