Περιφέρεια Κρήτης: Αύριο ή τη Δευτέρα η ανακοίνωση του πίνακα των δικαιούχων της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης

0
720

Μέσα στα επόμενα 24ωρα, πιθανόν αύριο Παρασκευή ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδες, θα ανακοινωθεί ο πρώτος πίνακας των δικαιούχων της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, από την Περιφέρεια Κρήτης. Αυτό τόνισε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης “Μικρόφωνο για 2” με τους Μανώλη Κονσολάκη και Γιώργο Γεωργακάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, εμπορίου, καινοτομίας και κοινωνικής οικονομίας κ. Αντώνης Παπαδεράκης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της τάξης των 60 εκατ ευρώ, που αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων της Κρήτης, με ποσά που θα χρηματοδοτήσουν πάγιες ανάγκες τους.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη θα χρηματοδοτηθούν συνολικά 2500 επιχειρήσεις του νησιού , που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος , από τις 11500 περίπου που κατέθεσαν αίτηση.

Όπως είπε ο κ. Παπαδεράκης η βάση της βαθμολογίας για την ένταξη των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, είναι περίπου στα 68,5 μόρια.

Μετά την ανακοίνωση του πίνακα των δικαιούχων θα ακολουθήσει ένα διάστημα για την κατάσβεση ενστάσεων, με την εκταμίευση των χρημάτων αναμένεται περίπου στα μέσα Μαρτίου.

Η ανακοίνωση του πίνακα θα γίνει μέσα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη επιστολή του ο κ. Παπαδεράκης ζητούσε από τους αρμοδίους υπουργούς να ληφθούν οι απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να καταστεί ακατάσχετη και να εξαιρεθεί από τη φορολογία εισοδήματος η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση των επιχειρήσεων μέσω των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ των Περιφερειών.