Πένθος για το Μ. Βολουδάκη | Συλλυπητήρια από φορείς και κόμματα για τον θάνατό του

0
330

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία και οι φορείς της Κρήτης από τον ξαφνικό θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη. 

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για το θάνατο του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την ανακοίνωση για τον αδόκητο θάνατο του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η είδηση του πρόωρου θανάτου του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας θλίβει βαθιά. Ένας πολιτικός με συνέπεια και εντιμότητα. Ένας Βουλευτής που τιμήθηκε από την κοινωνία των Χανίων, την οποία υπηρέτησε σε κάθε βήμα της πολιτικής του διαδρομής. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην Ελληνική Βουλή και βεβαίως στους συνεργάτες και την οικογένειά του. Η μνήμη του θα αποτελεί για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα τρία του παιδιά».

Δήλωση Γιάννη Κεφαλογιάννη για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του αγαπητού μου συναδέλφου και φίλου Μανούσου Βολουδάκη, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Μανούσος πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο και παρέμεινε αταλάντευτος στις ιδέες και τα πιστεύω του, ιδιαίτερα για τον τόπο του, τα Χανιά. Υπήρξε εξέχον στέλεχος της παράταξης μας, μα πάνω από όλα λάτρης της Κρήτης και των ανθρώπων της. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων για τον αιφνίδιο θάνατο του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη

Με αφορμή την είδηση θανάτου του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει:
«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και στην κοινωνία των Χανίων. Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος με την πολιτική του σταδιοδρομία, το ήθος και την ευγένειά του, διέγραψε μια πορεία ζωής άξια θαυμασμού και σεβασμού.

Ο Μανούσος, μας αποχαιρετά σήμερα σε ηλικία μόλις 57 ετών, αφήνει όμως μια σπουδαία παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή του τόπου μας∙ ήταν ένας συνεπής Δημοκράτης, ένας αφοσιωμένος κοινοβουλευτικός, που τίμησε την εμπιστοσύνη των Χανιωτών από όποια θέση και αν διετέλεσε, στη μακρόχρονη παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Με τον Μανούσο παλέψαμε και διεκδικήσαμε από κοινού ζητήματα, που αφορούν στα συμφέροντα του Δήμου Χανίων και πολλές από τις σημαντικές επιτυχίες του Δήμου, επιτεύχθηκαν χάρη στη δική του συμβολή.

Προσωπικά, αποχαιρετώ σήμερα έναν ευπατρίδη που προσέφερε με απόλυτη συνέπεια, εντιμότητα και σοβαρότητα στα Χανιά, η αξιοπρέπεια και το ήθος του οποίου, θα αποτελούν πάντα ένα σημείο αναφοράς για τις νεότερες γενιές.

Στη σκέψη μας βρίσκεται η οικογένεια που αφήνει πίσω του, τα τρία του παιδιά, και η σύζυγος του και ευχόμαστε από καρδιάς, να βρουν τη δύναμη για να διαχειριστούν τη μεγάλη απώλεια.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζουμε στην οικογένεια και του οικείους του, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια και κηρύσσουμε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα πένθους για τον Δήμο Χανίων την ημέρα που θα τελεστεί η κηδεία».

Δήμος Σφακίων

Ο Δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αναπάντεχο χαμό του συνεπαρχιώτη μας, βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη. Ο εκλιπών διεκδικούσε πάντα με σθένος και μαχητικότητα το καλύτερο για τον Δήμο και τους Δημότες του.

Ήταν αγόγγυστα δίπλα μας σε όλα τα αιτήματα μας προς τη κεντρική εξουσία και υποστηρικτικός σε κάθε Δημότη μας, χωριστά!

Τα Σφακιά έχασαν σήμερα ένα φιλότιμο, αξιοπρεπή, αγωνιστή πολιτικό!
Σε ευχαριστούμε για όλα Μανούσο!

Με βαθιά θλίψη!

Ο δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο Σφακίων.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά κ Ιωάννη Μαλανδράκη, για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη”

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“…Η είδηση του θανάτου του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας γέμισε με θλίψη. Η μακρόχρονη παρουσία του στην πολιτική σκηνή χαρακτηρίστηκε από ήθος, πραότητα, ευγένεια και μετριοπάθεια, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Τόσο η απλότητα του χαρακτήρα του όσο και η προσφορά του στον τόπο του, απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία των Χανίων. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε και προσωπικά μια άριστη συνεργασία για θέματα που αφορούσαν την περιοχή μας, με πάντα ξεκάθαρη την πρόθεση και τη διάθεσή του να βοηθήσει και να προσφέρει. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του…”

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός, υπόδειγμα ήθους και δημιουργικής παρουσίας. Έδωσε πολλά και ασφαλώς θα προσέφερε περισσότερα. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Η τόσο πρόωρη αναχώρησή του, στερεί τον τόπο μας από μια υποδειγματική προσωπικότητα στο πολιτικό πεδίο, στην δημόσια ζωή και στην προάσπιση του κοινού καλού.
Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Ο Ανδρέας Ξανθός

Συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρέα Ξανθού για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την πολύ πρόωρη απώλεια του αγαπητού συναδέλφου στη Βουλή Μανούσου Βολουδάκη. Ενός ευπρεπούς κοινοβουλευτικού που τίμησε το κόμμα του και το πολιτικό σύστημα και εκπροσώπησε αξιοπρεπώς τα Χανιά και την Κρήτη.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Ανδρέας Ξανθός

Συλλυπητήρια δήλωση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

Θλίψη και οδύνη, αυτά τα συναισθήματα γέμισαν σήμερα όλα τα Χανιά στην είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος έδωσε με περηφάνεια και το ξεχωριστό του πείσμα τη μεγάλη μάχη της ζωής του, με αξιοπρέπεια και δύναμη ως το τέλος.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά πολιτεύτηκε και στα δημόσια πράγματα του τόπου μας μέσα από τις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Η διαρκής προσφορά του στα Χανιά έχει κριθεί θετικά από τους συμπολίτες μας που του εμπιστεύθηκαν τόσες φορές την εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο και η απώλειά του είναι απώλεια για τα Χανιά μας.

Η σκέψη μου σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι ειδικά με τη σύζυγο και τα παιδιά του για την απώλεια που βιώνουν. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του για τον χαμό του αγαπημένου τους.

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Το Δ / Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΝΙΩΝ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:

1ον Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του στην οικογένεια .

2ον Να παραστεί μέλος του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία.

3ον Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100 ευρώ στην μνήμη του, στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
.
4ον Να δημοσιευτεί το παρόν στον ημερήσιο τύπο .

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης

Ένας άξιος πολιτικός της Κρήτης, ένας μαχητής με υποδειγματικό ήθος και ικανότητες, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, έπαψε να βρίσκεται κοντά μας.
Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν γνώστης των τοπικών προβλημάτων και αξιώθηκε να προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην Κρήτη.
Όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του, θα θυμόμαστε πάντα την αγάπη του για το νησί μας, την αγωνιστικότητα που τον διέκρινε και την βαθιά πίστη και αισιοδοξία του για ένα καλύτερο αύριο.
Στην σύζυγο, τα παιδιά του και τους οικείους του απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων διακατέχεται από βαθύτατη θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας εξαίρετος κοινοβουλευτικός άνδρας και άνθρωπος. Πορεύθηκε στη ζωή του με ανιδιοτέλεια, εργατικότητα, εντιμότητα, παρρησία και ευγένεια. Στάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή δίπλα στην κοινωνία των Χανίων και το Δικηγορικό Σύλλογο, στους αγώνες που έδωσε και δίνει ακόμα για τους Δασικούς Χάρτες, για το Δικαστικό Χάρτη των Διοικητικών Δικαστηρίων, για την κτηματογράφηση, για την αξιοποίηση των παλαιών Δικαστικών Φυλακών, για το κτιριακό και τις ανάγκες λειτουργίας των Δικαστηρίων και της Δικαιοσύνης.
Η προσφορά και η παρουσία του Μανούσου Βολουδάκη αναμφίβολα θα λείψει από τα Χανιά. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλληπητήρια μας στην οικογένεια του. Να είναι αιωνία η μνήμη του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Χρήστος Πραματευτάκης

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων, συνάμα με την χανιώτικη κοινωνία, ενημερώθηκε με θλίψη για τον θάνατο του Βουλετή Χανίων και πρ. Υπουργού της Ν.Δ., Μανούσου Βολουδάκη.

Οι πολιτικές μας διαφορές δεδομένες, όμως το πολιτικό ήθος που τον χαρακτήριζε καθιστά την απώλεια του μεγάλη για την πολιτική ζωή του Νομού Χανίων.
Ευχόμαστε ειλικρινή συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Χανίων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Χανίων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μανούσος Βολουδάκης πολιτεύθηκε με αξιοπρέπεια και ήθος, τιμώντας το αξίωμα του.

Δεν εξέφρασε πότε ακραίες απόψεις και παρά την πολιτική μας απόσταση πορευθήκαμε στη βάση του διαλόγου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης

Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη.

Ο Μανούσος διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένεια του, και υπηρέτησε τον δημόσιο βίο, πάντα με θέσεις δημοκρατικές και προοδευτικές, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Στάθηκε ακούραστος μαχητής της ζωής, σωστός οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος προσηνής και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Η απώλειά του αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ. για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

Με αφορμή το θάνατο του Χανιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, μας έχει σοκάρει όλους. Ένας νέος άνθρωπος, γεμάτος όρεξη για προσφορά στον τόπο του, «έφυγε» χτυπημένος, από το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε με γενναιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπήρξε ένας πολιτικός που πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο, ενώ ήταν κι ένας από εκείνους, που εργάστηκαν με στοχοπροσήλωση, για την ιδέα του «μετασχηματισμού» του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στην σημερινή του μορφή.

Η απώλεια του είναι μεγάλη, όπως και το κενό που αφήνει πίσω ο θάνατος του.

Η σκέψη όλων μας συνολικά στον Ο.Α.Κ., βρίσκεται στην οικογένεια του φίλου Μανούσου και κυρίως στα τρία ανήλικα παιδιά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

Νοσοκομείο Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» εκφράζει την θλίψη και την οδύνη του για την πρόωρη απώλεια του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη.

Ο Μανούσος Βολουδάκης πολιτεύτηκε με αξιοπρέπεια, ήθος, συνέπεια εργατικότητα και μετριοπάθεια, τιμώντας το αξίωμα του και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη των Χανίων.

Σε ότι αφορά το Γ.Ν. Χανίων, ο Μανούσος Βολουδάκης ως Βουλευτής επέδειξε διαρκές και ενεργό ενδιαφέρον. Ήταν ανελλιπώς σε επαφή με την Διοίκηση και έκανε σειρά παρεμβάσεων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά, στους οικείους και στους συνεργάτες του.

Το Δ.Σ. του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

Λίτσα Κουρουπάκη

Με θλίψη και δάκρυα σε αποχαιρετώ Μανούσο, συνοδοιπόρε ευγενικέ Χανιώτη, αγωνιστή Σφακιανέ και αναρωτιέμαι ποιά άδικη, κακή μοίρα σε πήρε σήμερα από τα παιδιά σου,από τη Σέβη σου ,από τα Χανιά σου, από μας…

Συμπορευτήκαμε 17 χρόνια από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και όμως πολλές φορές ένοιωθα να συμπλησιάζουν οι προσωπικοί αξιακοί μας κώδικες.

Μέχρι που ενώθηκαν και ταυτίστηκαν εντελώς στο πεδίο διεκδίκησης για τους Χανιώτες,

για τη χανιώτικη γή για τη χανιώτικη θάλασσα ,για τον χανιώτικο ουρανό… εκεί που πετάς τώρα ψηλά σαν Σφακιανός αετός.

Καλοστραθιά Μανούσο

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου, ενός πολιτικού άνδρα, του βουλευτή Χανίων ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη, που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο, μετά από έναν άνισο αγώνα.

Ο Μανούσος Βολουδάκης, σ΄όποια θέση κι αν βρέθηκε, διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια, την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητά του.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Καλό ταξίδι Μανούσο».

Ο Γιώργος Σταθάκης

Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος εκπροσώπησε για χρόνια τα Χανιά στη Βουλή με ήθος, ευσυνειδησία, εντιμότητα και προάσπιση του κοινού καλού. Από την κοινή μας θητεία στη Βουλή θυμάμαι μόνο την άριστη συνεργασία και την ευγενή αντιπαράθεση. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

Η είδηση του αναπάντεχου χαμού του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη μας γέμισε με θλίψη.

Εκ μέρους του Δ.Σ. και του Συλλόγου μας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του.

Αναβάλλομε την προγραμματισμένη σύσκεψη των θεσμικών εκπροσώπων της Πολιτείας και της Κρήτης την Παρασκευή 10-2-2023 στο πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά Χανίων.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Βουλευτή ΝΔ Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη. Ενός ανθρώπου που κατά την πολιτική του διαδρομή στα κοινά, υπηρέτησε τον τόπο μας από διάφορες θέσεις ευθύνης, πάντοτε με ήθος, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.».​

Ο Τάσος Βάμβουκας τ. Δήμαρχος Χανίων

Εκφράζω την βαθιά μου λύπη για την απώλεια του αγαπητού φίλου Μανούσου Βολουδάκη.
Με τον Μανούσο μας συνέδεαν ισχυροί οικογενειακοί και φιλικοί δεσμοί.
Παρά το ότι δεν είχαμε τις ίδιες πολιτικές επιλογές, με τον Μανούσο υπήρχε πάντοτε πολύ καλή συνεννόηση σε ζητήματα πολιτικής και πάνω απ’ όλα σεβασμός και αλληλοεκτίμηση.
Ο Μανούσος ήταν άνθρωπος με αρχές και αξίες, αγαπούσε τον τόπο μας, νοιαζόταν για τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους και αγωνιζόταν με πείσμα για τα πιστεύω του.
Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην αγαπητή σύζυγό του Σέβη, τα τέκνα, την μητέρα και τους οικείους του.

Ψήφισμα ΤΔΕ ΕΛΕΠΑΠ Χανίων για το θάνατο του Βουλευτή Χανιών

Ψήφισμα Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής ΕΛΕΠΑΠ Χανίων για το θάνατο του Βουλευτή Χανιών, Μανούσου Βολουδάκη.

Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ακούραστος υποστηρικτής του έργου της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και το αποδείκνυε με κάθε ευκαιρία, βοηθώντας ουσιαστικά, όποτε του είχε ζητηθεί και κυρίως χωρίς να αποσκοπεί σε προβολή και πολιτικά οφέλη.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, συνεδρίασε εκτάκτως η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή και αποφάσισε τα ακόλουθα.
Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
Αντιπροσωπεία της ΤΔΕ θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Τα μέλη της ΤΔΕ, αντί στεφάνου θα καταθέσουν ιδιωτικά ένα ποσό στο ταμείο της ΕΛΕΠΑΠ, όπως θα επιθυμούσε και ο ίδιος.

Να δημοσιευτεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η ΕΛΕΠΑΠ έχασε ένα πραγματικό φίλο και έναν σημαντικό σύμμαχο στο δύσκολο έργο της.
Ας είναι ελαφρύ το Χανιώτικο χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ο Δημήτρης Αγαπίου

Ο πρόωρος θάνατος του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλους όσους τον γνωρίζαμε.

Η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, το ήθος και η συνέπεια διαχρονικά τον χαρακτήριζαν.

Με βάση και την συνεργασία μας για θέματα Υγείας αξίζει να αναφερθεί ότι η μόνιμη διάθεσή του για θετική προσφορά στο τόπο μας αλλά και η απόδοση εποικοδομητικού αποτελέσματος προς όφελος των συμπολιτών μας αποτελούσαν μοναδικό και κύριο μέλημα του.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγο του Σέβη, την οικογένεια του και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Επιμελητηρίου Χανίων για την Απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη.

Η επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, μετά τη σημερινή πρόωρη απώλεια του βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, στερούμαστε – όπως και οι συμπολίτες μας – μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Μανούσος Βολουδάκης με «θεμέλιο» τις εξαιρετικές Ακαδημαϊκές σπουδές του στην Πολιτική Οικονομία, σε συνδυασμό με τη μακρά επαγγελματική του καταξίωση σε διοικητικές θέσεις κορυφαίων Ελληνικών επιχειρήσεων, αποτέλεσε μέχρι σήμερα πολύτιμο και αφοσιωμένο συμπαραστάτη μας στην Αναπτυξιακή πορεία της Χανιώτικης Αγοράς και μάλιστα σε απαιτητικά χρόνια διεθνών αναταράξεων.

Από κρίσιμους κυβερνητικούς ρόλους, ο Μανούσος Βολουδάκης, ως Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, συνέβαλε ουσιαστικά και στην Ανάκαμψη της εθνικής μας Οικονομίας.

Μαζί με την προσωπική μου θλίψη, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, μεταφέρω τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και της επιχειρηματικής μας κοινότητας στους συγγενείς και τους οικείους του.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων
αποφασίζει ομόφωνα
Να εκπροσωπηθεί με αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία
Να κατατεθεί στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία
Να χορηγηθεί χρηματικό ποσό σε κοινωνικό ίδρυμα των Χανίων
Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Αποκορώνου για τον θάνατο του Μανούσο Βολουδάκη

Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε βαθύτατα ρεαλιστής , υπηρέτησε τον τόπο και τη χώρα μας με εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια.

Συνεπής στις ιδέες , διακρινόταν για τη σεμνότητα και τη ταπεινότητα και πάλεψε δυναμικά για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας που υπεραγαπούσε.

Ο θάνατός του μας γεμίζει θλίψη και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Δήμαρχος Αποκορώνου,

Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ , για τον πρόωρο χαμό του Μανούσου Βολουδάκη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή Χανίων και πρώην Υπουργού της Ν.Δ.
Ο Μανούσος Βολουδάκης, έδωσε την τελευταία του μάχη με αξιοπρέπεια, όπως πορεύτηκε και στην πολιτική του διαδρομή. Ήταν ένα μαχητικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και άξιος πολιτικός αντίπαλος.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια, στους οικείους του και στον πολιτικό του χώρο.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον απρόσμενο και άδικο χαμό του πρώην Υπουργού και εν ενεργεία Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη.
Ο εκλιπών, εκλέχθηκε βουλευτής Χανίων το 2007,2012 και το 2019 ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013.
Σε τοπικό επίπεδο, σημαντική ήταν η συνεισφορά του σε ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Συλλυπητήρια ΟΕΒΕΧ

Τα λόγια φτωχά , η θλίψη  απέραντη.
Η Ομοσπονδία και όλοι οι συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες ,έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι είμαστε όλοι συντετριμμένοι, για το πρόωρο χαμό του αγαπητού Μανούσου Βολουδάκη ,Βουλευτή και φίλου.
Ο εκλιπών, με το ήθος, τη μαχητικότητα , την ποιότητα του χαρακτήρα του και την αγάπη  για τον τόπο του ,ήταν πάντα δίπλα μας προσθέτοντας το δικό του λιθαράκι στην επίλυση πολλών θεμάτων που απασχολούσαν τους συναδέλφους.    

  Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία των Χανίων ,στην πολιτική ζωή του τόπου, στους φίλους ,μα κυρίως στην οικογένειά του.
Η  ΟΕΒΕΝΧ  εκφράζει  ειλικρινή  Συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους του.

Η διοικούσα επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε τα κάτωθι:
-Να παραστεί Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας μας στην εξόδιο ακολουθία.
-Να εκφραστούν τα Συλλυπητήρια στην οικογένεια.
-Να κατατεθεί ποσόν σε ίδρυμα της πόλης μας στη μνήμη του εκλιπόντος.
-Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα.

Συλλυπητήρια Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Χανίων 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Χανίων με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε για την πρόωρη απώλεια του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη.
Εξαίρετος επιστήμονας, άξιος πολιτικός, πρότυπο οικογενειάρχη. Ο Μανούσος Βολουδάκης υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, ήθος, συνέπεια εργατικότητα και μετριοπάθεια, κάθε πολιτικό αξίωμα που κατείχε συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη των Χανίων και όχι μόνο.
Το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Συλλυπητήριο Μήνυμα Λ. Κοπάση

Ο Μανούσος-Κωνσταντίνος Βολουδάκης, Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε νωρίς τον επίλογο της σπουδαίας προσφορά του πρώτα στην πατρίδα στην οποία αφοσιώθηκε ως πολιτικός και υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσο και στην Κρήτη όταν πέτυχε ως επισπεύδον υπουργός την δημιουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με την συνένωση των Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Ο.ΑΝ.Α.Κ. και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των έργων και των εργαζόμενους των ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη του Υπουργείου Υποδομών συμβάλλοντας καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Παράλληλα τα προβλήματα των Χανίων και των Χανιωτών τον είχαν πάντα ως υπερασπιστή τους, ένα άνθρωπο εύστροφο και ανοιχτόμυαλο, δοτικό δραστήριο και αποτελεσματικό, γαλουχημένο με ιδανικά και αξίες που άντλησε από τον πατέρα του Γιώργο βουλευτή Χανίων και Μανούσο αδελφό του παππού του Βουλευτή και Υπουργού και μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του με την αγαπημένη του Σέβη, στην Δάφνη στον Σήφη και στον Γιώργο.

Δραστηριοποιήθηκε ενεργά ως Οικονομολόγος MSc κατακτώντας την επιστημονική και την επαγγελματική καταξίωση στην πολυκύμαντη σταδιοδρομία του.

Αποχαιρετούμε τον Μανούσο Κωνσταντίνο Βολουδάκη με βαθύ σεβασμό για την προσφορά του, οδύνη αναλογιζόμενοι όσα μπορούσε ακόμα να προσφέρει στον τόπο μας, περήφανοι για τα ιδανικά και τους αγώνες που μοιραστήκαμε.

Λευτέρης Κοπάσης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός MSc ΟΑΚαε,
Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων

Eμπορικός Σύλλογος Χανίων 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του για την αιφνίδια απώλεια του Βουλευτή Χανίων κ.Μανούσου Βολουδάκη .

Ο χρόνος να απαλύνει τον πόνο τους.

Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά, Ντουντουλάκης Μανώλης

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον πρόωρο χαμό του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη.

Ένας νέος και δημιουργικός άνθρωπος που είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Σωστός οικογενειάρχης, ευγενής άνθρωπος, καταρτισμένος, με ήθος και αξιοπρέπεια.

Ξεχωριστή προσωπικότητα με πλούσια κοινοβουλευτική δράση και μαχητικότητα που προσπαθούσε μέχρι και τελευταία στιγμή για το καλό του τόπου μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Με εκτίμηση,
Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά, Ντουντουλάκης Μανώλης

Ο Δήμος Γαύδου

Πολύ νωρίς έφυγε από κοντά μας και ο υπουργός και βουλευτής Χανίων,
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ. Ένας άνθρωπος με στενούς δεσμούς με το νησί μας,
που πρόσφερε στο τόπο του από όποια θέση κι αν βρέθηκε.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους. Ας είναι
ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει.

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για τον πρόωρο θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη, Βουλευτή Χανίων και πρώην Υπουργού, ενός εκλεκτού μέλους της κοινωνίας των Χανίων και ενός εξαίρετου πολιτικού, ο οποίος εκπροσώπησε σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου, τον τόπο, με ήθος, ευγένεια και εντιμότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια και το προσωπικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, για την απώλειά του.

Εθνικό ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», μόλις πληροφορήθηκε τον πρόωρο θάνατο του βουλευτή Χανίων και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, με μεγάλη προσφορά στο έργο του,

ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

ενός πολιτικού με μακρόχρονη θητεία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που διακρινόταν για το ήθος και την ευγένεια του, ιδιαίτερα αγαπητού στην κοινωνία των Χανίων, αποφάσισε ομόφωνα:

– να εκπροσωπηθεί το Ίδρυμα στην εξόδιο ακολουθία από τον Γενικό Διευθυντή του

– να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του

– να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

– να καταθέσει στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία»

– να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης

Με απέραντη θλίψη το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης πληροφορήθηκε τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη. Ο βουλευτής Χανίων ήταν μόνο 57 ετών και η άσχημη είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους και αντιπάλους του. Εκπροσώπησε πολιτικά τα Χανιά επί σειρά ετών επάξια και ασχολήθηκε ενδελεχώς με τα θέματα και τα προβλήματα του νομού αναζητώντας πάντα τις βέλτιστες λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία του με το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης υπήρξε διαρκής και εξαιρετικά αποδοτική. Η ΔΕ του Τμήματος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Χρύσα Χαριτάκη

Εφράζω την βαθιά μου λύπη για την πρόωρη απώλεια του αγαπητού Μανούσου Βολουδάκη.
Παρά το ότι δεν είχαμε τις ίδιες πολιτικές επιλογές, με τον Μανούσο μας συνέδεε πάντοτε ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοεκτίμηση.

Ήταν ένας ευγενής άνθρωπος με αρχές και αξίες, αγαπούσε τον τόπο μας, νοιαζόταν για τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους.
Πολιτεύτηκε με ήθος και αξιοπρέπεια , κερδίζοντας την αποδοχή φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων.

Πάντα μαχητικός και διεκδικητικός τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία πολιτική παράδοση της οικογένειάς του.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε ένα πιστό μαχητή, η Βουλή έναν αφοσιωμένο κοινοβουλευτικό , η επιστήμη του έναν άξιο εκφραστή της.

Η σκέψη μου σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι με την μητέρα , τη σύζυγο και τα παιδιά του για την απώλεια που βιώνουν.

Η απώλειά του αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή του τόπου μας.

ΧΡΥΣΑ ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΜΑΚΡΑΚΗ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Επιμελητηρίου Ρεθύμνης

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα 09 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:00 π.μ., ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του αδόκητου θανάτου του Βουλευτή Χανίων

ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Η Διοικητική Επιτροπή, αφού άκουσε τον Πρόεδρό της, ο οποίος εξήρε την προσφορά του εκλιπόντος, από τις θέσεις που υπηρέτησε με το ήθος και τη μαχητικότητά του, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του Επιμελητηριακού θεσμού, ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, και στη διοικητική μεταρρύθμιση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση της Χώρας, ως Υφυπουργός.

ομόφωνα:

1.- Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2.- Εγκρίνει την δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος στις τοπικές εφημερίδες.

Ψήφισμα της Δημοτική Κοινότητας Χανίων για τον αιφνίδιο θάνατο του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη

Η Κοινότητα Χανίων του Δήμου Χανίων, κατά την έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Συμβουλίου της, με την υπ’ αριθμ. 7/2023 απόφασή της, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας άνθρωπος με δύναμη ψυχής, εντιμότητα ήθος και αξιοπρέπεια , σεβαστός από πολιτικούς φίλους και αντιπάλους. Πάλεψε και διεκδίκησε για τα θέματα του Δήμου Χανίων, του Νομού Χανίων, της ιδιαίτερης πατρίδας του των Σφακίων και για τα συμφέροντα όλων των Χανιωτών .

Με παλληκαριά και αντρειοσύνη είχε μιλήσει δημόσια για πρώτη φορά για το πρόβλημα της υγείας του με τον καρκίνο σε τηλεοπτική εκπομπή στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Και έστειλε τα δικά του μηνύματα προς όλους: “Δεν είναι μόνο η φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται αλλά και η αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη ώστε να ξεπεράσεις ή να νικήσεις το πρόβλημα”.

“Κάθε μέρα που κερδίζεται, μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη. Ο κάθε ένας και η κάθε μία χωριστά πρέπει να μεταδίδουμε διαρκώς αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα”, έλεγε σε μήνυμά του σε εκδήλωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας που έγινε στα Χανιά, 4 μέρες πριν πεθάνει .

Δυστυχώς, ο Μανούσος Βολουδάκης «έφυγε» σε ηλικία μόλις 57 ετών .

Ως Δημοτική Κοινότητα Χανίων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο , τα παιδιά του και στην οικογένεια του».

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την πολύ πρόωρη απώλεια του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη.

Ενας άξιος πολιτικός της Κρήτης, ένας μαχητής με υποδειγματικό ήθος και ικανότητες που τίμησε το πολιτικό σύστημα και εκπροσώπησε αξιοπρεπώς τα Χανιά και την Κρήτη.

Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία των Χανίων ,στην πολιτική ζωή του τόπου, στους φίλους , μα κυρίως στην οικογένειά του.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά και τους οικείους του.

Το Λιμενικό Ταμείο Χανίων

To Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων διά του Προέδρου του, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, ενός ευγενικού, άριστα κατηρτισμένου και άμεμπτου ήθους, Χανιώτη πολιτικού που προσέφερε τα μέγιστα στον τόπο του και την πατρίδα μας, εκφράζει την θλίψη του και διαβιβάζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter