Πέντε παιδικές χαρές πρόκειται να αποκτήσουν οι κάτοικοι του Δήμου Σφακίων

0
29

Προκηρύχτηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του ΔήμουμΣφακίων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Με τη χρηματοδότηση (ποσού 201.977,40 €)  από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ που εξασφάλισε ο Δήμος και με ιδίους πόρους (ποσού 22.778,00 €) και συνολικού προϋπολογισμού 224.755,40€, όπου αφορά τις παιδικές χαρές: Ίμπρου, Ανώπολης, Φραγκοκάστελλου, Χώρας Σφακίων και  Σκαλωτής.

Στις νέες αναβαθμισμένες παιδικές χαρές, πρόκειται να τοποθετηθούν παιχνίδια (κούνιες, τσουλήθρες, αυτοκινούμενοι μύλοι, ξύλινες τραμπάλες, περιστρεφόμενος δίσκος , παιχνίδια ελατηρίου, τούνελ κ.α.) και το αντίστοιχο δάπεδο, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι παιδικές χαρές που θα τοποθετηθούν θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για να ακουστούν πάλι οι παιδικές φωνές στις Κοινότητες του Δήμου, δίνοντας την δυνατότητα μιας δημιουργικής δραστηριότητας για τα παιδιά των δημοτών και των επισκεπτών.