Πεδίο μαχών Αθήνα, Θεσσαλονίκη με μολότοφ και πέτρες

0
61
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένταση επικρατεί στα Εξάρχεια και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο όπου νεαροί επιτίθενται με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, έχοντας μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε “εμπόλεμη ζώνη”. Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.00  αφότου έφτασε η πορεία στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλ. Γρηγορόπουλος.

Κουκουλοφόροι που είχαν στήσει πύρινα οδοφράγματα στη Στουρνάρη επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απαντούν με ριψεις χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, προσπαθώντας να τους αντιμετωπίσουν.  

Των επεισοδίων προηγήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.

Ηταν πολύ διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας και λίγο πριν τις 20:00 η πορεία διαλύθηκε σιγά-σιγά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οδομαχίες και επεισόδια μεταξύ νεαρών αντιεξουσιαστών που έχουν στήσει οδοφράγματα στα Εξάρχεια, πέριξ του Πολυτεχνείου και επιτίθενται με βόμβες μολότοφ και ρίψη αντικειμένων κατά των αστυνομικών.

Πετρο-μολότοφ πόλεμος και στη Νύμφη του Βορρά

Ανάλογα έκτροπα ξέσπασαν αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στην πορεία με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Κουκολουφόροι έριξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που παρακολουθούσαν διακριτικά την πορεία, στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

Οι οδομαχίες των νεραών αντιεξουσιαστών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν διάρκεια πάνω απο μία ώρα, με συνεχή ρίψη μολότοφ και πετροπόλεμο απο την πλευρά των νεαρών προς τους αστυνομικούς.

Οι κουκουλοφόροι μετέτρεψαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης σε “ορμητήριο” για τις επιθέσεις τους εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ  ορισμένοι έσκισαν και έκαψαν την ελληνική σημαία.

Πηγή: ΑΝΤ1.GR

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter