Παρουσία Προεδρείου της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης στην 84Η ΔΕΘ

0
16

Περισσότερους από 300.000 επισκέπτες αναμένεται να προσελκύσει η φετινή 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει ως τιμώμενη χώρα την Ινδία. Οι άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες ξεπερνούν τους 1.600, ενώ σημαντική είναι η εκπροσώπηση του Ελληνικού αλλά και Ρεθυμνιώτικου επιχειρείν.

Δυναμική η φετινή παρουσία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης επισκέφθηκε την 84η  ΔΕΘ και συμμετείχε στις εργασίες και τις εκδηλώσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Η  αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον  Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ.                Γεώργιο Γιακουμάκη, τον  Αντιπρόεδρο   κ. Δημήτρη Προβιά, τον Γενικό Γραμματέα κ.  Ευάγγελο Μανιουδάκη και τους κ.κ. Κωνσταντίνο  Σπυριδάκη, Υπεύθυνο ΓΕΜΗ και  εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, και Νικόλαο Ρεϊζάκη, μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρο του ΕΟΑΕΝ, επισκέφθηκε  επίσης  τα  περίπτερα 2 και 3 της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων όπου βρίσκονται 43 επιμελητήρια από όλη τη χώρα, με 308 επιχειρήσεις.  

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΚΕΕΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης  είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όπου και πραγματοποιήθηκε συζήτηση επί των θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο του Ρεθύμνου, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση το αμέσως προσεχείς διάστημα στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Τέλος, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με θεσμικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ενώ την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου,  το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε στην τελετή για τα 1α βραβεία επιχειρηματικότητας «Θαλής Ο Μιλήσιος», παρουσία του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών  κ. Τζέφρι Πάιατ. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου, με τη συμμετοχή του κ. Νικολάου Ρεϊζάκη, μέλους του Δ.Σ. και Αντιπροέδρου  του ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών), συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, όπου και συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα νησιωτικά Επιμελητήρια.

Η φετινή συμμετοχή των επιχειρήσεων του Ρεθύμνου στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης,   αποτελείται δύο από υφιστάμενες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις με πολυετή επιχειρηματική δράση οι οποίες στοχεύουν και επενδύουν στην εξωστρέφεια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις επιχειρήσεις: «Ψηλορείτης» (Κλάδου Στυλιανή –– παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα Κρήτης)  και «Σπιτικό Μεράκι» (Παραγιουδάκης Ζαχαρίας – ποτοποιία ). Στην έκθεση συμμετέχει επίσης η εταιρεία «Αμάλθεια» (Βασίλειος Μυριοκεφαλιτάκης) που ειδικεύεται στην παραγωγή φυσικών καλλυντικών  και σαπουνιών, το περίπτερο της οποίας επισκέφθηκε ηαντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου.  

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην έκθεση, η αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου συζήτησε μαζί τους για τις δυνατότητες υποστήριξης των επιχειρηματικών τους σχεδίων, όπως πχ για τη δυνατότητα  παρουσίας τους στην προσεχή έκθεση 27η KAVALAEXPO.  

Η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από   7   –   15   Σεπτεμβρίου   2019, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης