Παρουσία Χαρδαλιά έκοψε την πίτα του ο Ροταριανός Όμιλος Χανίων

0
66

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε σε κέντρο των Χανίων ο Ροταριανός Όμιλος, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά.

Στην ομιλία του, ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε στον γεωστρατηγικό ρόλο της Κρήτης, σημειώνοντας… «στην Κρήτη η ύπαρξη τον εγκαταστάσεων του ναυστάθμου Κρήτης και των βάσεων της Σούδας που είναι λογικό επακόλουθο των άριστων ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η ίδρυση στα Χανιά του κέντρου αριστείας του ΝΑΤΟ που αναδεικνύει την ισχυρή θέση της Ελλάδας στην Βορειοατλαντική συμμαχία αλλά και το Πεδίο Βολής Κρήτης μιας εγκατάστασης κυριολεκτικά που δεν έχει αντίστοιχη στον δυτικό κόσμο αλλά και γεωγραφικά η Κρήτη διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην άσκηση της νέας ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει η Ελλάδας μας από το καλοκαίρι του 2019».

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι πλέον η Ελλάδα είναι υπολογίσιμη σε διεθνές επίπεδο, τονίζοντας ότι… «η εποχή της αδράνειας με σλόγκαν τύπου δεν παραχωρούμε τίποτα, δεν διεκδικούμε τίποτα και θα το ρισκάρουμε καθώς και τον φοβικών συνδρόμων ανήκουν οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Τα έθεσε στο περιθώριο ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Αυτή η κυβέρνηση που πέτυχε την πρώτη επέκταση των συνόρων της Ελλάδας από το 1947 τόσο με την επέκταση των Λιβυκών χωρικών υδάτων προς δις ημάς όσο και με τις συμφωνίες οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας που υπογράφτηκαν με Ιταλία και Αίγυπτο. Έπεται και συνέχεια στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η Κρήτη. Πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα του νέου πατριωτισμού της αλήθειας όπως την εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και της δραστήριας διπλωματική μας κινητοποίηση που οικοδομεί πέρα από κάθε αμφισβήτηση μια πατρίδα που δεν φοβάται κανένα, τη σέβονται όλοι και είναι αντάξια της μακριάς ιστορίας του Ελληνισμού».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς, αφού εξήρε το κοινωνικό έργο του Ροταριανού Ομίλου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, στην προεκλογική του μάχη.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter