Παρουσίαση βιβλίου το «Χρέος Ανεξόφλητο, το Ολοκαύτωμα του Καλλικράτη, 8 και 11 Οκτωβρίου 1943»

0
96

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, στις 6 η ώρα το απόγευμα, το βιβλίο του Γεωργίου Α. Καλογεράκη «Χρέος Ανεξόφλητο, το Ολοκαύτωμα του Καλλικράτη, 8 και 11 Οκτωβρίου 1943».

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Παπαδόσηφος. Η παρουσίαση του βιβλίου, τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλικράτης Σφακίων.

Ο συγγραφέας Γιώργος Καλογεράκης, στην παρουσίαση του βιβλίου θα εξηγήσει ποιο είναι το Ανεξόφλητο Χρέος της Πολιτείας, απέναντι στην καταστροφή και τις εκτελέσεις των 31 κατοίκων, (ανδρών και γυναικών) του Καλλικράτη, τον Οκτώβρη του 1943.

Εκείνο όμως που θα αποκαλύψει, και καλεί όλους στην παρουσίαση, είναι πώς με κέντρο τον Καλλικράτη, προσπαθούν κάποιοι να αλλάξουν την ιστορία. Θα αποκαλύψει τη σκόπιμη και ενσυνείδητη προσπάθεια αλλοίωσης, παραχάραξης, και πλαστογράφησης της ιστορίας. Τα ονόματα και τα τεκμήρια της πλαστογράφησης.

Θα απαντήσει γιατί γίνεται αυτό, σήμερα μετά από 74 χρόνια από την καταστροφή του ιστορικού χωριού Καλλικράτης και τη δολοφονία 31 κατοίκων του. Ενός χωριού που τιμά την Κρήτη και την ιστορία της διαχρονικά, ενός χωριού που κρατά τις παραδόσεις και τα έθιμα των προγόνων του, ενός χωριού που συμμετείχε πάντοτε στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας μας.