Παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Κρητικά Χέρια» στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου

0
68

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης στα πλαίσια της στήριξής του στους τοπικούς παραγωγούς, σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης της πρωτοβουλίας των 4 Κρητικών Επιμελητηρίων με την ονομασία «Κρητικά Χέρια», την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23, 1ος όροφος).

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στην ταυτοποίηση και πιστοποίηση των αυθεντικών Κρητικών μεταποιητικών προϊόντων με στόχο την εδραίωση του brand name «Κρήτη» στα τοπικά προϊόντα, καθώς και στην ενίσχυση, διάδοση και προώθηση της κρητικής παραγωγής στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο ταυτοποίησης των κατασκευαζόμενων στην Κρήτη προϊόντων, τη διαδικασία ένταξης των επιλέξιμων επιχειρήσεων στο δίκτυο «Κρητικά Χέρια» και την Πιστοποίηση των προϊόντων τους.

Η μεθοδολογία πιστοποίησης και επιλογής προϊόντων και προμηθευτών που θα παρουσιαστεί αφορά στα προϊόντα Κρητικής μεταποιητικής δραστηριότητας και λαϊκής τέχνης, εκτός του τομέα των τροφίμων-ποτών, τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικά από Κρητικές επιχειρήσεις. Τα επιλέξιμα προϊόντα στα οποία αναφέρεται η πρωτοβουλία ενδεικτικά είναι: Κοσμήματα, μαχαίρια, μεταλλικά αντικείμενα, οικιακά σκεύη και έπιπλα, υφάσματα, κεντήματα, τάπητες, αγγειοπλαστικά, κεραμικά, γυαλί, δέρμα, γλυπτική, αγιογραφία, καλλυντικά, σαπούνια, μουσικά όργανα.

Η σφραγίδα – ειδικό σήμα που τα συνοδεύει, υποδεικνύει ότι το προϊόν πάνω στο οποίο εμφανίζεται έχει κατασκευαστεί στην Κρήτη από κατοίκους του νησιού.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στη όλη διαδικασία απόκτησης και χρήσης του σήματος, δεν ενέχει κανένα κόστος για την επιχείρηση, και ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα: http://www.cretanhands.com/diadikasia-summetoxis