« Παρουσίαση της Έκθεσης “ ΖΟΡΜΠΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ” στο Δήμο Πλατανιά»| video

0
38

Με Κύριο Υποστηρικτή το Δήμο Πλατανιά διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης & της ΠΕ Χανίων η Έκθεση “ ΖΟΡΜΠΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ” .

Η παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 20:00μ.μ, στο Εμπορικό Κέντρο OLEA του Πλατανιά.

Για τέσσερις μήνες, οι επισκέπτες του Δήμου Πλατανιά, μπορούν να ‘ταξιδέψουν’ με την Έκθεση και τις προβολές Αρχειακού Υλικού & Αφίσας από την ταινία Ζορμπάς ο Έλληνας.

Η έκθεση περιλαμβάνει 51 αυθεντικές κινηματογραφικές αφίσες της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη, Αλέξης Ζορμπάς, από την προβολή της ανά τον κόσμο. Αφίσες από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Πολωνία, το Μεξικό, τη Λατινική Αμερική, τη Γερμανία, την Αργεντινή, το Βέλγιο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρουμανία, την Αυστραλία, τη Σουηδία, την πρώην Γιουγκοσλαβία, Τσεχοσλοβακία, τη Φινλανδία, τη Δανία και πολλές άλλες, τις οποίες φιλοτέχνησαν μεγάλοι καλλιτέχνες στην χώρα τους όπως: Tealdi, Xarrie, Nistri, Ray, Syska, Erul, Jano, Mac, R.K, Chantrell, Vaka, Wengler και άλλοι.

Ξεχωριστή θέση στον χώρο της έκθεσης, έχει η ζωγραφική γιγαντοαφίσα διαστάσεων 1.50 x 3.00 μέτρα που κοσμούσε την πρόσοψη Γερμανικού κινηματογράφου, φιλοτεχνημένη στο Studio FPV. Αντίστοιχα έργα υπάρχουν σε μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής.

Παρουσιάζονται επίσης, αδημοσίευτες φωτογραφίες, μακέτες, σημειώσεις της παραγωγής, η πρωτότυπη παρτιτούρα του Μίκη Θεοδωράκη, εκδόσεις δίσκων, δημοσιεύματα, διαφημιστικό υλικό και άλλα έντυπα που αφορούν στην ταινία.
Παράλληλα στον χώρο της έκθεσης, θα γίνονται ειδικές προβολές με υλικό από τη διαδρομή της ταινίας αλλά και της μουσικής της. Προβολές για τον ΖΟΡΜΠΑ, το Συρτάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη,τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Νίκο Καζαντζάκη.
Η συλλογή και η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον Χανιώτη ηθοποιό και συλλέκτη Λευτέρη Λαμπράκη, επίσης η έκθεση στηρίζεται από το Σύλλογο Καταστηματαρχών – Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά «Ο Ιάρδανος», το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων «Μίκη Θεοδωράκη»

Διάρκεια έκθεσης: Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2018
Ώρες λειτουργίας ΚΑΘΗΜEΡΙΝΑ : 18:30 – 22:30
Τόπος Έκθεσης : Εμπορικό Κέντρο OLEA Πλατανιάς
Facebook : ZorbaforEver_platanias2018
Web: ChaniaFilmFestival.com/zorba