Παράταση της υλοποίησης των ΛΑΕΚ ζητά η ΟΕΒΕΝΧ

0
8

Επιστολή απέστειλε η ΟΕΒΕΝΧ προς τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (π. ΟΑΕΔ) κ. Πρωτοψάλτη για τον κίνδυνο να μην υλοποιηθούν τα προγράμματα ΛΑΕΚ.

Η Ομοσπονδία ζητά την παράταση υλοποίησης των προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022, έως το τέλος Μαρτίου 2023.

Στην επιστολή της η ΟΕΒΕΝΧ τονίζει:

«Ως Ομοσπονδία, αιτούμαστε την παράταση υλοποίησης των προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022, έως το τέλος Μαρτίου 2023, με το σκεπτικό ότι:

1. Τα προγράμματα αυτά είναι σημαντικά για τη βιωσιμότητα των φορέων και των Εργοδοτών της χώρας μας.

2. Οι εργαζόμενοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις στα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022 είναι σίγουρο ότι δεν θα καταρτιστούν.

3. Λάβετε υπ’ όψιν σας ότι πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι δουλεύουν και με απογευματινό ωράριο, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμες ημέρες κατάρτισης να είναι περιορισμένες (π.χ. Δευτέρα και Τετάρτη).

4. Μπαίνουμε σε εορταστική περίοδο με διευρυμένα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή των εργαζομένων στα προγράμματα ΛΑΕΚ, όπως μας ενημέρωσαν όλοι οι εργοδότες, οι συλλογικοί τους φορείς και το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

5. Τέλος, η σχετική περίοδος υλοποίησης των προγραμμάτων ανακοινώθηκε 14/11/2022, με αποτέλεσμα το διάστημα υλοποίησης να είναι μόνο 35 ημέρες και από αυτό να εξαιρούνται επίσημες αργίες και Κυριακές.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να δοθεί η σχετική παράταση. Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούμε ότι τα προγράμματα κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται στις σχέσεις της ΔΥΠΑ με τους συλλογικούς φορείς εργοδοτών και εργαζομένων»

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter