Παράσταση διαμαρτυρίας για τα σχολείων της Κανδάνου, απουσία Σ. Ζερβάκη

0
56
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στις Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας, με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για τον αποχαρακτηρισμό των σχολείων της Κανδάνου από δυσπρόσιτα, γονείς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα Δ.Σ της ΕΛΜΕ αλλά και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, προκειμένου να αλλάξουν τη σχετική απόφαση του Υπουργείου, που όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, οδηγεί τα σχολεία στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο.

«Αποκαλύφθηκε ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας που όπως έλεγε η ΕΛΜΕ εδώ και ένα χρόνο, δεν είναι άλλος, από την υποβάθμιση και το κλείσιμο των σχολείων της Κανδάνου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Λιόντος, προσθέτωντας παράλληλα ότι «από τα σχολεία του δήμου Κανδάνου Σελίνου λείπουν 22 καθηγητές που σημαίνει πρακτικά για τους μαθητές πως δεν διδάσκονται τα μαθήματα κατεύθυνσης».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κανδάνου Σελίνου κ. Μιχάλης Μπικάκης υπογράμμισε  πως «μολονότι ο δήμος έχει φέτος  περισσότερα σχολεία χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα από ότι τα προηγούμενα χρόνια, εν τούτοις το υπουργείο αποχαρακτήρισε τα σχολεία της Κανδάνου. Σχολεία που ξυπηρετούν παιδιά, για τα οποία θα είναι δύσκολο να βρεθούν άλλες λύσεις αν αυτά τα σχολεία υπολειτουργήσουν».

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας κ. Στέλιο Ζερβάκη που όμως απουσίαζε. Γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και αρνητικές αντιδράσεις των παρευρισκόμενων, αφού όπως υποστήριξαν ο κ. Ζερβάκης είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση, των ανθρώπων που θίγονται από τις τελευταίες εξελίξεις.

Αποτέλεσμα της απουσίας του κ Ζερβάκη, που με δήλωση του το απόγευμα της Παρασκευής έκανε λόγο μεταξύ άλλων «για προγραμματισμένη απουσία και στοχοποίησή του, παρά την στήριξη του στα σχολεία της περιοχής», ήταν να γίνει δέκτης των διαμαρτυριών και της έντασης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Μηλιαράκης

Αναλυτικά η σχετική δήλωση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Στέλιου Ζερβάκη, λόγω  απουσίας του από παράσταση διαμαρτυρίας

  1. Θεωρώ προσβλητική τη στοχοποίηση μου λόγω της απουσίας μου από τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας. Επρόκειτο για μια προγραμματισμένη απουσία οι λόγοι της οποίας δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν, συνέπιπτε όμως την ίδια χρονική στιγμή με την διαμαρτυρία στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  2. Για αυτό καθεαυτό το θέμα της διαμαρτυρίας έχω ήδη τοποθετηθεί δημόσια στα τοπικά ΜΜΕ, τους φορείς της περιοχής και στην εκπαιδευτική κοινότητα, όπου συντάσσομαι απαρέγκλιτα με τα αιτούμενα. Η δήλωση μου αυτή υπήρχε στα χέρια των συνεργατών μου για να επιδοθεί στους περευρισκόμενους λόγω της απουσίας μου.
  3. Δεν παρεκκλίνω κατ’ ελάχιστον στις απόψεις μου για την στήριξη των σχολείων της περιοχής, γεγονός που έμπρακτα αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα θητεία μου.
  4. Σε κάθε περίπτωση, όποιος τυχόν προσεβλήθη από την απουσία μου κατά τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, ας έχει στέρεη τη βεβαιότητα ότι ουδέποτε λιποτάκτησα από την οποιαδήποτε ευθύνη μου αναλογεί. Αρκεί να μου αναλογεί.

Σας ευχαριστώ.

term_id; ?>