Παράσταση Διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Χανίων για το κόψιμο των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ

0
64

Σε παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμειας Εκπαίδευσης για το κόψιμο των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ θα προχωρήσει η ΕΛΜΕ Χανίων σήμερα Τετάρτη 28/9 στις 12.00 με 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00 με 14.00. .
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει:
Η επιχείρηση εξαφάνισης των ελλείψεων στα σχολεία συνεχίζεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης.
Αφού δεν διόρισε κανένα μόνιμο εκπαιδευτικό (ως όφειλε) και αντί να διορίσει τώρα αναπληρωτές συναδέλφους στα κενά που υπάρχουν, διαλέγει το δρόμο της μαγείας! Εξαφανίζει τα τμήματα, άρα δεν υπάρχουν ανάγκες και κενά εκπαιδευτικών.
Τελευταία θύματα αυτής της πολιτικής η μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων Τομέα στη Β τάξη των ΕΠΑΛ πανελλαδικά από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης. Μιλώντας για τα Χανιά, δεν ενέκρινε κανένα ολιγομελές τμήμα σε Βρύσες(έκοψε 3 τμήματα) και Κίσσαμο (έκοψε 4 τμήματα), πράγμα πρωτόγνωρο μέχρι φέτος. Τι σημαίνει όμως πρακτικά ότι δεν ενέκρινε κανένα από τους τομείς που είχαν δηλώσει πρόθεση φοίτησης οι μαθητές για το ΕΠΑΛ Βρυσών (Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας- Ηλεκτρονικής και Οικονομίας- Διοίκησης) , και για το ΕΠΑΛ Κισσάμου τους τομείς Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας- Ηλεκτρονικής, Οικονομίας- Διοίκησης και Υγείας- Πρόνοιας- Ευεξίας. Πολύ απλά(!), ότι μαθητές αυτοί έχουν 3 επιλογές.
1. Να μετακινούνται καθημερινά διανύοντας από 100 έως 150 χιλιόμετρα από τη Γεωργιούπολη, τ΄Ασκύφου και τα Σφακιά (περιοχές που ενδεικτικά καλύπτει το ΕΠΑΛ Βρυσών) στα Χανιά για να φοιτήσουν στον Τομέα της επιλογής τους. Αντίστοιχα από όλο το δημοτικό διαμέρισμα Ινναχωρίου,ή τον κοντινό Πλάτανο που καλύπτει το ΕΠΑΛ Κισσάμου. Όμως είναι ΑΔΥΝΑΤΟ αν κάποιος μαθητής μένει σε οποιοδήποτε χωριό να μεταφερθεί με το ΚΤΕΛ, από το χωρίο του στην κωμόπολη(Βρύσσες ή Κίσσαμο) και από κει στα Χανιά και να είναι 8.10 που αρχίζει το μάθημα σε κάποιο ΕΠΑΛ των Χανίων. Δηλαδή η επιλογή αυτή πρακτικά δεν υπάρχει.
2. Να διαλέξουν οι μαθητές να φοιτήσουν σε κάποια ειδικότητα άσχετη με τα ενδιαφέροντα και την προτίμησή τους και σε λίγο καιρό να παρατήσουν το σχολείο.
3. Να παρατήσουν το σχολείο κατευθείαν από την 1η Λυκείου και να κάνουν οικονομία στην Κυβέρνηση ώστε να μην χρειάζεται να διορίζει καθηγητές.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η μη έγκριση των τμημάτων αυτών σε Βρύσες και Κίσσαμο, γίνεται στις 21/9, ενώ οι μετεγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ πραγματοποιούνται μέχρι τις 15/10!
Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ΕΠΑΛ αυτά έχουν τις υποδομές(εργαστήρια κλπ).
Έτσι το έτος 2016, αν είσαι μαθητής των ΕΠΑΛ και δεν μένεις στην πόλη των Χανίων ή, δεν μπορείς να διαλέξεις τον τομέα που θα σπουδάσεις, ή σταματάς το σχολείο στην 1η Λυκείου.
Η πολιτική αυτή “συμπληρώνεται” καθημερινά καθώς το Υπουργείο Παιδείας με πρόσφατη εγκύκλιο καταργεί τα επίπεδα αγγλικών στο Γυμνάσιο, αφαιρεί την υποστήριξη ερευνητικών εργασιών από ΠΕ19-20, καταργεί τα ολιγομελή τμήτα των ΕΠΑΛ πανελλαδικά, ενώ από το καλοκαίρι έχει καταργήσει το 3ωρο των υπευθύνων εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε σε παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ την Τετάρτη 28/9 στις 12.00 με 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00 με 14.00.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter