Παραλαβή υπερσύγχρονου Κινητού Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Μετρήσεων και Δειγματοληψιών από το ΕΛΜΕΠΑ

0
13

Με ενθουσιασμό και ικανοποίηση παραλήφθηκε από την διοίκηση και την επιστημονική κοινότητα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου, το Κινητό Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Μετρήσεων και Δειγματοληψιών. Το νέο απόκτημα είναι ιδιοκτησία του Εργαστηρίου Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής (ΑΦΥΠΟΓΕΜ), του Τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Το Κινητό Εργαστήριο φέρεται πάνω σε τετρακάμπινο όχημα ιππποδύναμης 160 hp με κινητήρα 2300 cc, με έξι (6) ταχύτητες, γεγονός που του επιτρέπει την κίνηση και εκτός δρόμου σε δυσπρόσιτα σημεία.

Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη κλειστή κατασκευή (κουβούκλιο), ικανή να μεταφέρει φορητό εργαστήριο με αναλυτικά όργανα καθώς και εργαστηριακό πάγκο εργασίας, για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικών και εδαφολογικών αναλύσεων στο πεδίο, ενώ είναι δυνατή και η χρήση μη φορητού εργαστηριακού εξοπλισμού (μικρού μεγέθους) καθώς διαθέτει πρίζες τάσης 220V. Επίσης, το όχημα έχει την ικανότητα να ρυμουλκεί τρέιλερ, ώστε να μεταφέρονται ογκώδη δείγματα, μεγίστου βάρους 750 κιλών, προς αναλύσεις στα ερευνητικά εργαστήρια του ΕΛΜΕΠΑ.

Το Κινητό Εργαστήριο / Όχημα Ειδικού Σκοπού αποκτήθηκε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στα πλαίσια της προμήθειας αναπτυξιακού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού υποδομών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και στοίχισε 105.000€.

Πέρα από τις ανάγκες του εργαστηρίου ΑΦΥΠΟΓΕΜ, το Κινητό Εργαστήριο θα μπορεί να εξυπηρετεί τις εργαστηριακές δραστηριότητες όλων των ερευνητικών ομάδων ή μελών ΔΕΠ του ΕΛΜΕΠΑ, αλλά και να υποστηρίξει δράσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter