Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος στα Χανιά!

0
85

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας στο ιστορικό Ιερό Μετόχι που βρίσκεται στον Παζινό Χανίων.

ag-ioannis-4

Στην Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντων του οικείου εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β΄Αρχιερατικής Περιφερείας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Πρωτ. Νικολάου Πατσουράκη, του Πρεσβ. Ιωσήφ Πλανάκη, του Πρεσβ. Μιχαήλ Κογιαννάκη, του Πρεσβ. Βασιλείου Κιάσσου, του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και συμπροσευχούμενων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και ευσεβών προσκυνητών.

ag-ioannis-2

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευσις της εικόνος του Αγίου Ιωάννου στον αύλειο χώρο της Μονής.

ag-ioannis-3

Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος κτίστηκε τον 16ο αι. στο χωριό Παζινός (Γαλαγκάδο) Κυδωνίας. Το μοναστηριακό συγκρότημα οικοδομήθηκε σύμφωνα με τις αρχές της δυτικής μοναστηριακής αρχιτεκτονικής, όπου ο ναός, μονόχωρος με οξυκόρυφη καμάρα, είναι προσκολλημένος στη βόρεια πλευρά.

 

ΠΗΓΗ: imka.gr